Drama continuă: Părinții fetiței bolnave de cancer, din Iași, refuză din nou tratamentul copilei (VIDEO)

Drama continuă: Părinții fetiței bolnave de cancer, din Iași, refuză din nou tratamentul copilei (VIDEO)

Soţii din Iaşi, obligaţi de instanţă să-şi ducă fetiţa de opt ani bolnavă de cancer la spital, îi refuză în continuare tratamentul. Conducerea Spitalului de copii din Iaşi a sesizat Poliţia şi Protecţia Copiluliui în acest caz, informează B1 TV.

Drama continuă: Părinții fetiței bolnave de cancer, din Iași, refuză din nou tratamentul copilei

#DIRECT_ONE_ww53e3#

Deşi are nevoie de tratament de urgență, fetiţa bolnavă de cancer din judeţul Iaşi nu are parte deloc de îngrijire. Părinţii ei refuză să coopereze cu medicii şi nici nu vor să audă de tratamentele care se impun în cazul bolii ei.

,,Este un caz dramatic, iar atitudinea părinţilor este greu de înţeles. Au fost la Timişoara, la spital, de acolo au trimis-o la Iaşi pentru continuarea tratamentului. Au ajuns la noi înainte de Crăciun, dar n-au acceptat internarea, ba mai mult, părinţii au făcut scandal. Au făcut circ, au vorbit urât cu personalul medical, colegii mei au chemat Poliţia. Părinţii au spus că vin miercuri, motivând că vor să petreacă acasă sărbătorile. Până la ora asta n-au ajuns", a declarat Radu Terinte, managerul Spitalului de copii "Sfânta Maria" din Iaşi.

A declarat managerul Spitalului de copii din Iaşi. Acesta a depus plângere la Poliţie şi la Protecţia Copilului pentru a-i convinge pe părinţi să îşi ducă fetiţa de opt ani la tratament.

Asta, deşi la începutul lunii Judecătoria Răducăneni a emis o ordonanţă preşedinţială prin care îi obligă pe părinți să continue tratamentul copilei diagnosticate cu cancer renal în formă avansată.

Săptămâna trecută, medicii din Timişoara i-au făcut toate investigaţiile fetiţei şi au decis că în faza în care se află acum, cu o tumoră care a metastazat, nu i se poate face un transplant medular, astfel că aceasta ar trebui să își continue tratamentul de chimioterapie la Iaşi, aproape de casă.

Fetiţa a ajuns la spitalul din Timişoara pe 12 decembrie, după ce nu a mai fost văzută din iulie de un medic, pentru că părinţii săi se temeau să nu i se fure organele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`