Patru șefi de servicii din cadrul Poliției Locale a Municipiului București vor fi suspendați din funcții după ce au fost trimiși în judecată de DNA 

Patru șefi de servicii din cadrul Poliției Locale a Municipiului București vor fi suspendați din funcții după ce au fost trimiși în judecată de DNA 
Foto: simplybucharest.ro

Fostul director al Poliției Locale a Municipiului București și alți patru șefi de servicii din cadrul instituției au fost trimiși în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu.

În acest context, Poliția Locală a Capitalei anunță, printr-un comunicat de presă, că șefii serviciilor Achiziții, Juridic, Buget și Contabilitate, timirși în judecată, vor fi suspendați din funcții până la soluționarea definitivă a cauzei.

”Direcția Naționala Anticorupție a anunțat astăzi ca fostul director al Poliției Locale a Municipiului București, împreună cu alți patru șefi de servicii din cadrul instituției au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu. Referitor la această situație, Direcția Generală de Poliție Locală și Control face următoarea precizare: potrivit Legii 188/1999, privind statutul funcționarilor publici, șefii serviciilor Achiziții, Juridic, Buget și Contabilitate – adică cei trimiși în judecată de procurorii anticorupție – urmează a fi suspendați din funcție până la soluționarea definitivă a cauzei. Cei patru angajați ai DGPLCMB deferiți Justiției de către procurorii anticorupție sunt acuzați în rechizitoriu că, în calitatea lor de coordonatori ai serviciilor Achiziții, Juridic, Buget și Contabilitate, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu au încheiat cu o societate comercială contracte prin care au fost externalizate, nelegal, serviciile de patrulare, intervenție, constatare contravenții și aplicare sancțiuni. Prin acest demers s-a produs Primăriei Capitalei un prejudiciu de 380.857 euro.

În acest caz, Gabriela Firea, Primarul Capitalei, a dispus – chiar între primele măsuri ale mandatului său – efectuarea unor cercetări amănunțite de către Corpul de Control al Primarului General. În baza rezultatelor anchetei – care au devoalat nereguli grave în privința contractelor semnate de DGPLCMB cu respectiva societate comercială – au fost luate măsurile legale ce se impuneau”, se arată în comunicatul de presă al Poliției Locale a Municipiului București.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`