Emil Boc: Acțiunile individuale de haiducie rutieră ale prefecților sunt excluse, nu vom tolera sub niciun fel asemenea situații

Emil Boc: Acțiunile individuale de haiducie rutieră ale prefecților sunt excluse, nu vom tolera sub niciun fel asemenea situații

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă la sediul MAI, că acțiunile de „haiducie rutieră” ale prefecților nu vor fi tolerate sub niciun fel, recomandând autorităților locale să colaboreze cu cele centrale pentru a evita punerea în pericol a populației.

Am cerut prefecților coordonare și responsabilitate în raport cu autoritățile centrale și în special cu Ministerul Transporturilor, de corelare a deciziilor de închidere-deschidere de drumuri pentru acele sectoare de drumuri care leagă autostrăzile sau drumurile naționale, pentru că dacă nu se realizează această corelare există riscul să rămână oamenii în viscol, în frig, și să le punem în pericol viața, spunându-le foarte clar prefecților că acțiunile de haiducie rutieră individuale sunt excluse și nu voi tolera niciun fel de situație de acest fel. Am avut un incident la Călărași și am atras atenția ca un asemenea incident să nu se mai repete în țară în nicio situație”, a declarat Emil Boc.
Întrebat la ce se referă atunci când vorbește „haiducie rutieră”, premierul a declarat: „La Călărași, unde s-a luat o decizie de a intra pe un drum închis fără să se coreleze cu Ministerul Transporturilor. (…) S-a rezolvat în timp, fără punerea în pericol a vieților umane, dar aceste lucruri nu pot fi acceptate”.

Premierul a precizat că principalele priorități ale comandamentului de iarnă întrunit sâmbătă la MAI, sunt problemele cauzate de polei, dar și solicitarea ca atât autoritățile locale, cât și cele centrale, să rămână în stare de alertă până când  vremea se va îmbunătăți.

În primul rând, problema legată de polei, care rămâne principal problemă a zilei de astăzi și de mâine, și doi, solicitarea către prefect și autoritățile statului să rămână în stare de vigilență maximă până miercuri, având în vedere prognoza meteo în continuare de viscol”, a declarat Emil Boc.

Emil Boc: Acțiunile de haiducie rutieră ale prefecților sunt excluse

Embed: " />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`