Caz cutremurător la Iași: Părinţii unei fetiţe bolnave de cancer, obligaţi de instanţă să continue tratamentul fiicei 

Caz cutremurător la Iași: Părinţii unei fetiţe bolnave de cancer, obligaţi de instanţă să continue tratamentul fiicei 

Părinții unei fetițe bolnave de cancer sunt obligați de instanță să accepte ca fiica lor să continue tratamentul de care are nevoie. Magistraţii Judecătoriei Răducăneni din judeţul Iaşi au emis o ordonanţă preşedinţială prin care îi obligă pe părinții copilei de zece ani să continue terapia, informează News.ro.

Situația fetiței a ajuns să fie discutată în instanță după ce părinții ei au refuzat ca ea să fie operată, pe motiv să se tem că i s-ar putea fura organele. Astfel, Direcția pentru Protecția Copilului a dat în judecată familia copilei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Iaşi, Tiberiu Bantaş, instituția a primit decizia scrisă a instanței, iar acum se vor face toate demersurile pentru ca fetiţa să continue tratamentul şi eventual să fie supusă unei intervenţii chirurgicale.

Reprezentantul Direcției a avertizat și că dacă familia va refuza în continuare tratamentul fetiței, se va apela inclusiv la executorul judecătoresc.

Copila a fost diagnosticată cu cancer renal în stare avansată şi necesită o intervenţie chirurgicală. Ea a fost operată la vârsta de patru ani, însă boala a recidivat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`