”Hai în stradă! Apărăm democrația!” Se anunță noi proteste în Capitală împotriva ”găștii de infractori” care vrea să ”legalizeze furtul”

”Hai în stradă! Apărăm democrația!” Se anunță noi proteste în Capitală împotriva ”găștii de infractori” care vrea să ”legalizeze furtul”
Foto:facebook.com/coruptia.ucide

Comunitatea ”Corupția Ucide” îi îndeamnă pe români să iasă în stradă, în fața Parlamentului, și să protesteze împotriva ”infractorilor” care vor să treacă pe repede înainte ”legalizarea furtului”.

Comunitatea face referire la dezbaterile cu scandal din Camera Deputaților, acolo unde majoritatea PSD-ALDE a impus, miercuri, discutarea statutului magistraților și modificarea legii ANI, în sensul în care unele interdicţii aplicate parlamentarilor, pe baza Rapoartelor ANI, să înceteze de drept. Asta în ciuda solicitărilor repetate ale opoziţiei de amânare.

USR a acuzat că procedura este neconstituțională, căci dezbaterile privind aceste legi nu au avut loc în Comisiile Juridice ale celor două Camere, ci într-o comisie specială condusă de Florin Iordache, că nu a fost respectată procedura parlamentară, deoarece amendamentele propuse nu au fost analizate în parte, ci au fost trecute pe repde înainte, și că majoritatea PSD-ALDE a încercat să cenzureze opiniile Opoziției. În acest context, parlamentarii Opoziției, mai ales cei de la USR, au încercat mai multe strategii pentru a opri votarea acestor legi.

Dezbaterile din Camera Deputaților s-au transformat într-un scandal în toată regula. (Detalii AICI)

”Hai in stradă! Apărăm democrația!
În acest moment legile Justiției sunt votate în plen. Dezbaterea a fost boicotată și procedurile nu sunt respectate. Suntem în situația în care o gașcă de infractori vor să treacă pe repede înainte legalizarea furtului.
Urmăriți liveurile din timpul dezbaterii și dacă considerați că trebuie să ieșiți in stradă ca să apărați statul de drept acum este momentul.
Ne vedem la parlament!
P.S. : Facem apel către toți cetățenii :
FARA VIOLENȚĂ!!!
Fiecare persoană este raspunzatoare de faptele sale și va răspunde în fața legii
”, a transmis comunitatea Corupția Ucide, pe pagina de Facebook special creată pentru acest eveniment.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`