Directoarea din ANAF acuzată că a luat mită 1 milion de euro a adus la DNA ”cadourile“ primite: Burberry, Chanel, Versace

Directoarea din ANAF acuzată că a luat mită 1 milion de euro a adus la DNA ”cadourile“ primite: Burberry, Chanel, Versace

Un milion de euro în bani, excursii în Statele Unite, genți și pantofi de lux. Aceasta este mita pe care, susțin procurorii DNA, ar fi primit-o Anda Ancuța Macovei, director IT în cadrul ANAF, pe când era director IT în cadrul Autorității Naționale a Vămilor, de la reprezentanții a două societăți comerciale. În schimb, aceasta s-ar fi angajat să organizeze o licitație, astfel încât niște contracte de mentenanță să fie câștigate de o asociere din care făceau parte cele două firme.

În fața procurorilor, Anda Macovei a recunoscut parțial primirea acestor bunuri, pe care le-a și predat organelor de urmărire penală, dar a susținut că le-a considerat doar niște cadouri. În schimb, ea a negat vehement că ar fi primit mită un milion de euro, informează Adevărul.

Era vorba de vouchere Burberry, portofel Burberry, pix şi stilou MontBlanc, geantă Louis Vuiton, geantă Furla, geantă Tod`s, curea Hermes, Ipad (16 GB) şi Iphone 4 (16 GB), pendulă, şal Luis Vuilton, scrumieră de brand, ceas de mână marca Longines, televizor marca Samsung, cizme marca Chanel, un set de cauciucuri de iarnă marca Dunlop 195/65/R15 pentru autoturismul Skoda Octavia aflat în proprietatea sa.

”Îmi amintesc că i-am mai cumpărat lui Macovei Ancuţa Anda o pereche de cizme bleumarin, lungi, cred că din piele întoarsă, marca Chanel, de la comercianţi neautorizaţi, pe care am plătit în jur de 800 de euro. Aceasta a spus că nu le poartă pentru că sunt nişte fake-uri, deşi le-a primit, întrucât s-a interesat la departamentul care verifică autenticitatea produselor”, a explicat unul dintre afaceriștii care îi dădea ”cadouri” directoarei.

În primăvara lui 2010, directorul IT ar fi cerut achitarea costurilor pentru o excursie în Statele Unite ale Americii. ”Excursia a fost organizată în Las Vegas şi în New York (…) Cu ocazia acestei excursii i-am cumpărat, împreună cu Gheorghe Mihai şi cu Adrian Radu, lui Macovei Ancuţa o tabletă de capacitate 16 GB, în valoare de aproximativ 700 USD. Tot în Las Vegas am închiriat un elicopter cu care am făcut o excursie la Grand Canyon”, povesteşte un martor citat în dosar.

Banii pe care i-ar fi primit ca mită Anda Ancuța Macovei erau ascunși în pachete cu produse de patiserie, se arată în referatul procurorilor DNA. (Detalii AICI)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`