Gaură neagră în bugetul Greciei: Reprezentanții FMI și UE au descoperit că din bugetul de stat elen lipsesc 15 miliarde de euro

Gaură neagră în bugetul Greciei: Reprezentanții FMI și UE au descoperit că din bugetul de stat elen lipsesc 15 miliarde de euro
Foto: epochtimes-romania.com

Situaţia Greciei este din ce în ce mai gravă. Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, Uniunii Europene şi Băncii Centrale Europene au descoperit că de la bugetul elen de stat lipsesc 15 miliarde de euro. Iar autorităţile de la Atena nu au nicio idee unde au dispărut banii.

Oficiali europeni citaţi de „The Guardian” spun că reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale au descoperit că nu mai puţin de 15 miliarde de euro lipsesc din visteria Greciei. Asta în contextul în care peste doar câteva zile, oficialii eleni ar urma să semneze un acord cu creditorii, în vederea obţinerii unui nou împrumut.

„Gaura neagră” din bugetul elen ar trebui acum acoperită de celelalte state din zona euro. Între timp, situaţia în Grecia devine din ce în ce mai gravă.

Nu ne jucăm cu focul când avem de-a face cu soarta oamenilor. Da, oamenii sunt din ce în ce mai săraci. Da, trăim o dramă. Da, standardul de viaţă a scăzut. Da, este dramatic să fier obligat să tai pensiile şi salariale.Însă, ceea ce am putea fi forţaţi să trăim şi ceea ce încercăm să evităm, este de nedescris„, a declarat Evanghelos Venizelos, ministrul de Finanţe al Greciei.

Următoarea tranşă de ajutor financiar, în valoare de 130 de miliarde de dolari, ar asigura supravieţuirea Greciei până în anul 2014.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`