Un român, la conducerea Oficiului SUA pentru Brevete. Cine este Andrei Iancu și care sunt legăturile sale cu Trump (VIDEO)

Un român, la conducerea Oficiului SUA pentru Brevete. Cine este Andrei Iancu și care sunt legăturile sale cu Trump (VIDEO)

Andrei Iancu, propus în luna august de Donald Trump pentru funcțiile de subsecretar pentru proprietate intelectuală al Departamentului pentru Comerț al administrației de la Washington și director al Oficiului SUA pentru Brevete și Mărci Înregistrate, a fost audiat de miercuri în Comisia Juridică a Senatului american, spre a fi confirmat în posturi.

Un român, la conducerea Oficiului SUA pentru Brevete. Cine este Andrei Iancu și care sunt legăturile sale cu Donald Trump

#DIRECT_ONE_ng2l1j#

“Dacă voi fi confirmat în funcție, voi analiza istoria sistemului și voi lucra alături de dumneavoastră, de alți membri ai Congresului, de colegii de la Oficiu și de toate entitățile cu interese în domeniu pentru a identifica problemele sistemului și a vedea cum poate fi îmbunătățit acesta", a declarat avocatul român în cadrul audierilor, potrivit Profit.ro.

Cine este Andrei Iancu și care sunt legăturile sale cu Trump

#DIRECT_ONE_qvg3h4#

Unul dintre cele mai celebre cazuri ale sale a fost cel în care a reprezentat TiVo în procese privind tehnologia sa DVR.

Compania la care lucrează Iancu l-a reprezentat la un moment pe Trump, împreună cu Mark Burnett Productions şi NBC Universal într-un dosar privind drepturile de autor asupra show-ului de televiziune “Ucenicul", scrie The Hill.

El a pledat la Oficiul pentru brevete şi mărci înregistrate, la tribunal de district, precum şi la Curtea de Apel federală.

Iancu, născut în România, a publicat lucrări şi a ţinut discursuri privind proprietatea intelectuală şi a predat drept la universitatea UCLA.

Casa Albă a notat că, înainte de a deveni avocat, el a absolvit inginerie spaţială la UCLA şi a lucrat ca inginer la Hughes Aircraft. În acea perioadă, el a primit mai multe premii pentru inovaţie. De altfel, avocatul de origine română este înregistrat în continuare ca inginer în California.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`