Viscolul blochează Capitala: A1 și A2 sunt închise, la fel și ieșirile spre Giurgiu și Buzău. Zeci de TIR-uri sunt blocate pe A2

Viscolul blochează Capitala: A1 și A2 sunt închise, la fel și ieșirile spre Giurgiu și Buzău. Zeci de TIR-uri sunt blocate pe A2

UPDATE 21:02: Circulaţia a fost închisă și pe DN 3A Lehliu – Feteşti şi DN 2 Buzău – Râmnicu Sărat.

UPDATE 19:30
Punctul de trecere a frontierei Calafat, judeţul Dolj, a fost închis.

UPDATE 17:40
: Numărul drumurilor naționale închise a ajuns la 27, iar al celor județene, la 56.

UPDATE 17.35: Zeci de TIR-uri sunt blocate, vineri, pe Autostrada Soarelui, din cauza ninsorii și a viscolului. TIR-urile sunt escortate de mașinile de deszăpezire. Aproximativ 60 de camioane au fost luate de pe Autostradă și vor fi duse la sediul Poliției Autostrăzi, care se află la kilometrul 20 pe Autostrada Soarelui. Toate TIR-urile vor fi luate de pe autostradă pentru a nu rămâne acolo peste noapte.

UPDATE 16:17: Autostrada A1 a fost închisă din cauza viscolului. Laurențiu Dicu de la Centrul Infotrafic a anunțat că s-a luat decizia închiderii mai devreme a autostrăzii, după ce blocarea respectivului tronson era programată pentru ora 17:00, din cauza înrăutățirii condițiilor meteo.


Harta drumurilor blocate din cauza ninsorii

Noul val de ninsoare şi viscol a dat peste cap traficul rutier şi feroviar. Mai multe drumuri naţionale au fost închise şi circa 60 de curse cu trenul au fost anulate. Codul galben de ninsori abundente, viscol şi polei, valabil pentru trei zile, intră în vigoare de vineri dimineaţă

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 12:25, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (zăpadă, viscol, vizibilitate extrem de redusă) a fost închisă Autostrada Soarelui pe tronsonul Bucureşti –Lehliu.

 Pe Autostrada Bucureşti – Piteşti între kilometrii 11 şi 120 ninge abundent iar vântul puternic îngreunează activitatea utilajelor de deszăpezire care acţionează permanent.

Primarul din Adunații Copăceni a declarat pentru Știrile B1 TV că se acționează în zonă cu trei utilaje însă viscolul readuce zăpada pe carosabil. De asemenea el a precizat că sunt unii șoferi care refuză să asculte de recomandări și încearcă să treacă pe lângă cordonul de polițiști, spunând că se duc în comuna alăturată. Însă polițiștii s-au postat pe ambele părți ale drumului pentru a bloca circulația complet.
 

Primarul din Adunații Copăceni despre situația drumurilor

Embed: " />

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, potrivit Comandamentului Central de Iarnă, joi dimineața circulaţia este întreruptă, din cauza zăpezii şi viscolului, pe următoarele drumuri naţionale:

DRUMURI BLOCATE
– DN 71 Fieni – Moroieni

– DN 65 Pitesti – Slatina – Craiova

– DN 6 Alexandria – Caracal – Craiova – Filiaşi – Strehaia – Drobeta Turnu Severin

– DN 56 Craiova – Calafat

– DN 56A Simian – Maglavit

– DN 65A Mirosi – Buzoieşti

– DN 73D Mărăcineni – Mioveni

– DN 7 Piteşti – Vestem

– DN 4 Bucureşti – Olteniţa

– DN 41 Olteniţa – Giurgiu

– DN 31 Olteniţa – Mănăstirea

– DN 5A București – Ghimpați

– DN 2 limita judetului Ilfov – Urziceni

– DN 2A Urziceni – Malu

– DN 22 Brăila – Gradiștea

– DN5 București – Giurgiu

– DN2 București – Buzău

– DN 3 Lehliu – Călăraşi

– DN22 Râmnicu Sărat – Brăila

– DN2C Costeşti – Slobozia

– DN 24D Bălăbăeşi – Vârlezi, județul Galaţi

– E85 Buzău – Urziceni

– DN 24D Bârlad – Galaţi

– DN23B Măicăneşti – Ciorăşti, în judeţul Vrancea

– DN 2 Urziceni – Buzău

 - DN 2R Jiția – Vintileasca (județul Vrancea)

– DN 1D Albești Paleologu – Urziceni

– DN 23A Focşani – Gologanu – Ciorăşti

– DN 2N Bogza – Dumbrăveni – Jiția

– DN67 C Novaci – Rânca

– DN 65A sectorul Roșiorii de Vede – Turnu Măgurele.

Vezi AICI cum se circula pe drumul național E85 înainte să se închidă.

Pe următoarele artere rutiere se circulă cu restricţie, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile:

Restricţionat pentru traficul greu peste 3,5 tone:

– DN2B Brăila – Vizireni

– DN2B Buzău – Brăila

– DN2C Lilieci – Ciocârlia.

Restricţionat pentru traficul greu peste 7,5 tone:

– DN10 Buzău – limita cu judeţul Covasna

– DN1A Cheia- Săcele

– DN4 Bucureşti- Olteniţa

– DN5Jilava- Remus

– DN5 Vama Giurgiu – Jilava.

– A2 Lehliu – Cernavodă

-  DN 3 Lehliu – Călărași

– DN 3A Lehliu – Fetești

– DN 22C Cernavodă – Murfatlar

– DN 3 Murfatlar – Constanța

Reprezentanții CNADNR au transmis că situația meteo din acest moment poate impune închiderea și altor drumuri naționale.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cu cod galben, valabilă până pe 5 februarie, ora 20:00, conform căreia aria ninsorilor va cuprinde treptat, începand din sud-vestul ţării, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi 20 cm, în special în zonele de deal şi de munte.

Autoritățile recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, şoferii sunt sfătuiți să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto. În cazul în care traficul rutier se întrerupe din cauza zăpezii, şoferii sunt sfătuiți să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

CFR Călători a anulat 60 de trenuri și a restricționat circulația pe alte două linii

Urmăriți B1TV.ro și pe
`