Senatorul Mircea Banias a demisionat din PDL și s-a înscris în PC

Senatorul Mircea Banias a demisionat din PDL și s-a înscris în PC

Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a anunţat, miercuri, că senatorul democrat-liberal Mircea Banias şi-a dat demisia din partid. Banias era și viceliderul grupului PDL din Senat.

Mircea Banias a fost membru PNL în perioada 1997-2002, iar din anul 2002 era membru al PDL, iar pentru câţiva ani a fost preşedintele Organizaţiei judeţene a PDL Constanţa.

După anunțul demisiei, Banias a declarat că s-a înscris în PC şi că, în continuare, va activa în grupul parlamentar liberal-conservator.

Potrivit unui comunicat al PC, Mircea Banias urmează să preia preşedinţia filialei PC Constanţa, funcţie rămasă vacantă după excluderea din partid a lui Ion Mincă.

„Prin venirea domnului senator Mircea Banias Partidul Conservator are două lucruri de câştigat. Un preşedinte la filiala PC Constanţa, care are nevoie de reorganizare şi un parlamentar în Senatul României, unde majoritatea puterii este din ce în ce mai fragilă. Astfel suntem mai aproape de îndeplinirea celor două dorinţe ale populaţiei: alegerile anticipate şi suspendarea preşedintelui Traian Băsescu”, a declarat preşedintele PC, Daniel Constantin, conform comunicatului, citat de Mediafax.

În  2011 senatorul Mircea Banias  a fost pus sub acuzarea de aderare la un grup infracțional organizat care desfășura activități în Portul Constanța, trafic de influență și instigare la delapidare. Conform DNA grupul din care făcea parte Banias se ocupa cu contrabanda cu mărfuri de orice gen în schimbul remiterii unor sume de bani sub formă de mită.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`