Conversație pe Messenger: Cum a început povestea de succes Facebook a studentului de la Harvard Mark Zuckerberg

Conversație pe Messenger: Cum a început povestea de succes Facebook a studentului de la Harvard Mark Zuckerberg

Facebook, cea mai mare rețea de socializare din lume, a fost creată de americanul Mark Zuckerberg în timpul facultății, cu ajutorul unor prieteni. Afacerea estimată la 75 de miliarde de dolari a pornit de la o idee simplă: creearea unui site dedicat studenților de la Harvard care oferă importante informații despre utilizatori.

Unele dintre conversațiile inițiale despre Facebook au fost păstrate din cauză că Zuckerberg a fost implicat în procese cu frații Winklevoss, care l-au acuzat că le-ar fi furat ideea inițială “Busniess Insider”. Site-ul Business Insider a făcut rost de o discuție purtată de Mark Zuckerberg cu Adam D’Angelo, cel mai bun prieten al lui Mark din liceu, înainte ca cei doi să devină unii dintre cei mai influenți oameni ai lumii.

Zuckerberg: Deci știi că lucrez la site-ul ală de întâlniri

Zuckerberg: Mă gândesc cât de similiar e cu Facebook

Zuckerberg: Pentru că bănuiesc că vor porni cam în același timp

Zuckerberg: Asta dacă nu renunț și le dau naibii site-ul, chiar înainte să-l termin

D’Angelo: Haha

Zuckerberg: Nu cred că lumea s-ar conecta la Facebook dacă ar știi că e vorba despre un site de întâlniri

Zuckerberg: Și cred că oamenii sunt sceptici să intre pe un astfel de site

Zuckerberg: Dar omul care face site-ul o să-l promoveze destul de bine

Zuckerberg: Mă întreb dacă asta e soluția ideală

Zuckerberg: Cred că Facebook, ca site separat, va atrage mulți utilizatori, doar dacă nu va fi lansat în același timp  cu site-ul “dating”

Zuckerberg: Iar în cazul ăsta site-urile se vor elimina reciproc și nimeni nu ar avea de câștigat. Ai vreo idee? Crezi că există o idee prin care să le consolidăm pe amândouă?

D’Angelo: Am putea să o transformăm într-o rețea ca Friendster. Haha. Standford are ceva asemănător.

Zuckerberg: M-am gândit să fac și eu așa pentru Facebook. Singurul lucru diferită este că dai like la cererile de întâlnire cu oamenii conectați la Facebook. Nu faci asta prin sistem.

D’Angelo: Da

Zuckerberg: Și nu-mi place că fac asta pentru alți oameni. Haha. Nu-mi place să lucrez în subordinea lor. Simt că cel mai bun lucru pe care aș putea să-l fac este să termin Facebook-ul și să aștept până în ultimele zile când trebuie să le prezint proiectul și să le zic: Știți, al vostru nu e atât de bun, dacă vreți să vă alăturați proiectului meu. Altfel, pot să vă ajut cu al vostru mai târziu. Sau crezi că sunt prea nesimțit?

D’Angelo: Cred că ar trebui să renunți la ei.

Zuckerberg: Faza e că ei au un programator care le poate termina proiectul și au bani pentru publicitate și alte chestii. Ahh…stai, și eu am bani. Prietenul meu care vrea să sponsorizeze proiectul e șeful unei firme de investiții. Aparent, tranzacționarea din interior nu este ilegală în Brazilia deci este bogat.Lol

D’Angelo: LOL.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`