Justiţia din România atinge noi dimensiuni, și anume spirituale. La Arad, în doar câteva luni, doi procurori au făcut declaraţii publice conform cărora invocau puterea lui Dumnezeu în practicarea meseriei lor.
Procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad declara la finalul anului trecut că a a câştigat concursul pentru noua funcţie ajutat de Dumnezeu. Marius Ovidiu Miclea spunea că a fost înzestrat de cel de Sus ca să fie şef, cu toate că n-a făcut nici un fel de şcoală de management.
„Am fost abordat de anumiţi colegi şi mi-au spus: Măi, să ştii că avem mare noroc că eşti şeful nostru, eşti făcut, ştii să fii şef şi mi-am dat seama de un lucru. Ca nu e vorba de modestie. Am fost învăţat de Dumnezeu. Am fost binecuvântat. Am fost înzestrat cu înţelepciune să fac chestia asta. N-am făcut nici un fel de şcoală de management. Am mai citit eu ce mi-a mai căzut în mână, dar asta este o chestie aşa, sporadică. Şi am înţeles că Dumnezeu dă cu mână largă. Sunt convins că sunt în poziţia asta pentru că Dumnezeu mă vrea aici, pentru că vrea ca în cariera mea să evoluez la maxim”, a declarat procurorul Marius Ovidiu Miclea, la emisiunea „Calea, Adevărul şi Viaţa”, difuzată de postul Alfa Omega TV Timișoara.
Un alt procuror arădean, Florin Roman, a ajuns recent în faţa Consiliului Suprem al Magistraturii din cauza declaraţiilor sale de susţinere a protestatrilor. Însă, în apărarea lui, în faţa comisiei de anchetă, procurorul a citit o declaraţie în versuri religioase.
„Punctul 1. Politica mea e să fac voia Tatălui Nostru din ceruri; 2. Şi n-o să pot să-ngădui niciodată / Acestui trup nelegiuit al meu / Să-nveţe nebunia blestemată / De a-i fi uşor când ţării îi e greu; 3. Dragul meu popor român (inclusiv membrii CSM), vă iubesc”, a spus procurorul Florin Roman.
Florin Roman crede că declaraţiile sale sunt un semn al libertăţii de exprimare şi că Dumnezeu va fi de partera lui și nu va fi sancţionat.