Autorităţile de la Belgrad au aprobat deschiderea unui consulat general românesc la Zajecar, în nord-estul Serbiei

Autorităţile de la Belgrad au aprobat deschiderea unui consulat general românesc la Zajecar, în nord-estul Serbiei
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat printr-un comunicat că la reuniunea informală SEECP, care se desfăşoară la Belgrad, autoritățile sârbe au aprobat deschiderea unui consulat general românesc la Zajecar,...

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat printr-un comunicat că la reuniunea informală SEECP, care se desfăşoară la Belgrad, autoritățile sârbe au aprobat deschiderea unui consulat general românesc la Zajecar, în nord-estul Serbiei.

Decizia a fost salutată, marţi, de secretarul de stat Bogdan Aurescu într-o întâlnire cu ministrul de Externe sârb, Vuk Jeremic, în cadrul reuniunii amintite.

Deschiderea noului consulat este o ”măsură ce reprezintă un răspuns la solicitările autorităţilor române, constant exprimate, inclusiv la cel mai înalt nivel, în ultimii ani” consideră Bogdan Aurescu.

Noua misiune în acea regiune a Serbiei va contribui la dezvoltarea relaţiilor bilaterale cu ţara vecină, oferind şi un cadru propice pentru adâncirea colaborării cu „conaţionalii” din Valea Timocului, a adăugat el.

Aurescu a reiterat sprijinul României pentru parcursul european al Serbiei, exprimându-şi speranţa într-o decizie favorabilă a Consiliului Afaceri Generale al UE din februarie 2012 privind acordarea statutului de candidat Serbiei. Totodată, secretarul de stat din MAE a spus că România îşi menţine poziţia privind Kosovo.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`