Ministrul Traian Igaș: Dublarea numărului de angajați MAI arestați arată că se reduce toleranța la corupție

Ministrul Traian Igaș: Dublarea numărului de angajați MAI arestați arată că se reduce toleranța la corupție
Foto: B1 TV

Ministrul Traian Igaș a declarat, marți, că dublarea numărului de angajați din cadrul MAI care au fost arestați în 2011 demonstrează o tot mai mică toleranță la corupție și o mai bună funcționare a DGA, potrivit Agerpres.

Nu vreau să se interpreteze că a crescut corupția în MAI, ci vreau să vedem cealaltă parte a situației, aceea că instituțiile statului aplică legea. Sunt foarte multe probleme legate de comportamentul unor funcționari, dar și din partea celor care s-au obișnuit, în 20 de ani de democrație, să negocieze legea. În momentul de față, fermitatea celor din DGA trebuie să-și facă simțită prezența„, a spus Igaș.

Bilanțul DGA arată că, în 2011, 5.222 de persoane au fost cercetate, dintre care 2.314 persoane provin din structurile MAI.

În anul 2011, din cele 1.947 persoane învinuite, 533 provin din cadrul ministerului, 50 având funcții de conducere și 483 funcții de execuție. În perioada de referință, au fost inculpate 1.128 de persoane, dintre care 399 de lucratori ai MAI, 33 cu funcții de conducere și 366 cu funcții de execuție. Totodată, se consemnează o dublare a numărului de persoane arestate preventiv și o creștere cu 265% a personalului MAI arestat‘, se arată în bilanțul instituției.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`