“Diagnostic” pentru sănătate! Cristian Bușoi și-a lansat cartea (VIDEO)

“Diagnostic” pentru sănătate! Cristian Bușoi și-a lansat cartea (VIDEO)

,,Cum vindecăm sistemul de sănătate din România" este întrebarea pe care ne-o punem cu toții și la care încearcă să răspundă prin intermediul cărții proaspat lansate medicul Cristian Buşoi.

Acesta a venit cu o serie de propuneri pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale pentru cetăţeni. Totodată, vicepreședintele PNL a vorbit despre avantajele adoptării unui sistem de sănătate cu asigurări obligatorii gestionate de actori privați.

“Finanţarea scăzută e cea mai mare problemă dar cred că la fel de mare este aceea că şi aceşti puţini bani pe care îi avem îi cheltuim ineficient. Ar trebui mai multă eficienţă, transparenţă şi competenţă în gestionarea bugetului sănătăţii în România”, a declarat liberalul.

“Diagnostic”pentru sănătate! Cristian Bușoi și-a lansat cartea

#DIRECT_ONE_y0coye#

Medicul Cristian Buşoi a pus un diagnostic sistemului de sănătate din România la lansarea cărţii sale. Una dintre problemele majore identificate de acesta a fost subfinanţarea sănătăţii sau cheltuirea insuficientă a resurselor.

Printre alte probleme ale sistemului mentionate în cartea lansata de Cristian Busoi se numară birocraţia dar şi lipsa unei strategii în domeniul sănătăţii.

“E nevoie de un concert de măsuri, de acţiune pe mai multe paliere. Şi, în acelaşi timp, migrarea către un sistem care să aibă mai multă competiţie”, adaugă vicepreședintele PNL.

Una dintre soluţiile propuse de Buşoi este sistemul de asigurări obligatorii gestionate de actori privați care, spune el, ar completa finanţarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

“Trebuie să mergem către modelul de sănătate din Franţa acolo unde, pe lângă componenta publică obligatorie gestionată de autorităţile publice, există şi componenta privată a asigurărilor complementare, care vin, completează şi, în acelaşi timp, pun presiune pe furnizori să dea servicii medicale bune şi la preţuri rezonabile”, afirmă acesta.

Cristian Buşoi este vicepreședinte PNL pe domeniul Sănătate, Muncă, Familie și Protecție Socială şi fost preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:03 - De unde a luat naștere expresia „afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”? Această vorbă pune în dificultate mulți români
21:59 - Iulian Paraschiv, despre eventuala candidatură a lui Iohannis la parlamentare: Legile în România și în alte state cu sisteme democratice nu pot fi făcute în favoarea sau în defavoarea unei singure persoane (VIDEO)
21:36 - Adrian Cozma, despre Klaus Iohannis: Cred că e bine să revină în PNL. Președintele României, mai ales în primul mandat, a fost o locomotivă pentru PNL (VIDEO)
21:30 - Un român venit în vacanță în Franța a avut parte de un sfârșit tragic. Bărbatul a căzut de pe o stâncă în Coasta de Azur
21:27 - Doctorița din Suceava, care a luat mită de 280 de ori de la bolnavi de cancer, condamnată la închisoare cu executare. Câți ani va sta în pușcărie
21:17 - Ambasadorul României la ONU: Acțiunile Rusiei față de centralele nucleare civile ucrainene rămân profund îngrijorătoare. Acestea cresc gradul de risc al unui accident sau incident nuclear
21:16 - Ce sunt nevoiți să facă românii, urgent, dacă vor primi mesaje RO-Alert, că trebuie să evacueze locuințele în cazul unor viituri. Ce anume trebuie să conțină „bagajul de urgență”
21:02 - Care sunt cele două ingrediente secrete pe care bucătăresele din Maramureș le pun în murături? Trucul pentru murături delicioase
20:54 - ANM anunță „o vreme mai caldă decât în mod normal” în următoarele zile. Zonele în care sunt așteptate fenomene de instabilitate atmosferică (VIDEO)
20:36 - Daniel Buda (PNL): Cu siguranță, Klaus Iohannis are o experiență care poate să fie folositoare relațiilor internaționale ale României (VIDEO)