Avertismentul lui Kovesi: DNA va ajunge să investigheze doar faptele mărunte dacă Legile Justiției vor fi adoptate în forma actuală

Avertismentul lui Kovesi: DNA va ajunge să investigheze doar faptele mărunte dacă Legile Justiției vor fi adoptate în forma actuală

Adoptarea Legilor Justiției, în forma propusă de ministrul Tudorel Toader, va face aproape imposibilă activitatea DNA, a declarat Laura Codruța Kovesi, într-un interviu pentru Rezistența TV.

”Dacă acest pachet va fi adoptat în forma pe care am văzut-o, DNA o să investigheze fapte mărunte. Dacă o să mai poată investiga şi alte fapte, mă îndoiesc. În momentul în care va fi un control politic asupra activităţii DNA, tot ceea ce a făcut DNA în ultimul an nu se va mai întâmpla, cred că răspunsul este foarte clar”, a declarat procurorul-șef al DNA.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a trimis în Parlament un pachet de trei legi menite să modifice Legile Justiției. Parlamentarii PSD și ALDE, însă, i-au adus deja o serie de modificări.

Spre deosebire de varianta lui Toader, propunerile aleșilor prevăd menținerea președintelui României în procedura de numire a procurorilor-șefi și scoaterea Inspecției Judiciare de la CSM și transformarea ei într-o structură controlată de o comisie din care vor face parte mai multe instituții, inclusiv CSM. Pe de altă parte, șeful statului a fost eliminat din procedura revocării procurorilor-șefi, iar în cazul propunerii pentru conducerea Curții Supreme, şeful statului are dreptul să refuze o singură dată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`