MAI: Două drumuri naționale și 33 de drumuri județene, închise în prezent. Autostrada A2 va fi redeschisă până duminică seară

MAI: Două drumuri naționale și 33 de drumuri județene, închise în prezent. Autostrada A2 va fi redeschisă până duminică seară

Secretarul de stat Ioan Dascălu din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor a declarat, sâmbătă, că la momentul actual mai sunt închise două tronsoane de drumuri naţionale din cauza viscolului şi zăpezii şi 33 de drumuri judeţene, precum şi autostrada A.

În prezent, mai sunt închise două tronsoane de drumuri naţionale şi 33 de drumuri judeţene. De asemenea, autostrada A2 este în continuare închisă circulaţiei. Din discuţiile avute cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor am înţeles că până mâine seară se intenţionează redarea acesteia în circulaţie, dar tot în condiţii de iarnă„, a declarat Dascălu, în cadrul Comandamentului de urgenţă întrunit la MAI.

Potrivit reprezentantului Poliţiei Române, numărul de poliţişti care vor acţiona în perioada următoare pe sectoarele de drumuri naţionale şi judeţene din ţară a crescut.

Ei au fost împărţiţi pe două componente. Prima, pentru a identifica împreună cu colegii de la CNADNR acele zone de drum în care s-ar putea forma polei pentru a putea interveni promt în a readuce drumul la situaţia normală de circulaţie şi a doua cu ajutorul aparatelor de măsurare a vitezei pe care le-am pus pe toate la treabă în această seară încercăm să temperăm acele tentaţii ale unor conducători de a merge cu o viteză neadaptată la condiţiile de drum„, a mai spus reprezentantul IGPR.

Între 25 şi 28 ianuarie au fost evacuate şi adăpostite de frig 2.776 de persoane, 31 rămânând cazate şi sâmbătă în unităţile MAI şi că 368 de utilaje aparţinând MAI continuă operaţiunile de deszăpezire.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`