Parlamentul, lovitură pentru Tudose: Rovana Plumb, salvată din dosarul DNA de către colegi (VIDEO)

Parlamentul, lovitură pentru Tudose: Rovana Plumb, salvată din dosarul DNA de către colegi (VIDEO)
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

După ce Mihai Tudose a cerut și a și obținut demisia Rovanei Plumb din Guvern pe motiv că e "penală, PSD-iștii din Parlament îi dau premierului o lovitură. Camera Deputaților a respins în urma votului din plen cererea procurorilor DNA de încuviințare a începerii urmării penale pe numele ministrului demisionar Rovana Plumb. Pentru ridicarea imunității au fost 99 de vorui, în timp ce 183 de deputați s-au opus.

DNA ceruse încuviințarea urmării penale în dosarul în care se cercetează hotărârea de guvern prin care Insula Belina a fost trecută din administratea Apelor Române la CJ Teleorman, pentru ca ulterior să ajungă să fie concesionată de Tel Drum.

"Mulțumesc colegilor pentru faptul că au apărat astăzi prin vot principiile fundamentaleale statului de drept, separația puterilor în stat, au înțeles faptul căoportunitatea uneihotărâri de guverncare are avize de legalitate nu face obiectul unei anchete penale", a afirmat Rovana Plumb după vot.

Parlamentul, lovitură pentru Tudose: Rovana Plumb, salvată din dosarul DNA de către colegi

#DIRECT_ONE_4qlr39#

În acest dosar va fi însă cercetată Sevil Shhaideh, care în momentul comiterii faptelor era secretar de stat la Ministerul Dezvoltării și astfel nu beneficiază de imunitate pentru hotărârile luate. Aceasta va fi cercetată în continuare pentru abuz în serviciu, în timp ce pentru Rovana Plumb se va închide orice activitate în acest dosar.

De remarcat că de la câștigarea alegerilor parlamentare din decembrie 2016, Parlamentul nu a acceptat nicio cerere de ridicare a imunității. Ultimul caz de penal scăpat de dosar în Parlament a fost cel al ministrului pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie. Senatul a respins atunci cererea DNA într-un dosar în care se ancheta trucarea de către acesta a unui concurs de angajare la ministerul pe care îl conducea.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`