Zeci de drumuri închise în județele Constanța și Tulcea din cauza ninsorii

Zeci de drumuri închise în județele Constanța și Tulcea din cauza ninsorii
Foto: brailablog.info

Ninsoarea și viscolul din ultimele zile au făcut ravagii în mai multe zone ale țării. Situaţia cea mai dramatică s-a înregistrat în judeţele Constanţa şi Tulcea, acolo unde drumurile au fost închise zeci de ore, iar oamenii au rămas izolaţi de-a binelea.

Nici autorităţile nu i-au ajutat prea mult pe oameni. Utilajele de deszăpezire au ajuns abia târziu în noapte în localităţi, pentru a curăţa drumurile.

Zãpada care a cãzut în cantități uriașe în Constanța aproape că a acoperit toate casele din localitate. Oamenii au așteptat toată ziua utilajele de dezăpezire pentru a le deschide cãile de acces.

Abia spre miezul nopții utilajele au pornit la drum. Drumul județean care leagă localitatea Medgidia de comuna Peștera a fost curățat după ore în șir de muncă.

„Suntem multumiți că am decongestionat traficul, am dat drumul să se desfășoare viața corect, să se aprovizioneze magazinele cu pâine, cu alimente, oamenii să se deplaseze la locul de muncă. Deci, a fost o zi în care am muncit, dar cu folos și în folosul oamenilor”, a declarat Valentin Vrabie, primarul comunei Peștera.

Zăpada viscolită a afectat și alimentarea cu apă a dobrogenilor.

Au fost localități care au rămas fătă apă, unde vântul a fost puternic. În ceea ce privește bolnavii de dializă și femeile însărcinate, suntem în permanență în legatură cu acestea. Am avut ieri un caz, s-a intervenit destul de greu, 2 TIR-uri erau răsturnate, dar într-un final am reușit să o aducem pe cea care a născut în siguranță la spital”, a declarat Claudiu-Iorga Palaz, prefectul județului Constanța.

Vineri noapte, temperatura din termometre a scăzut pânã la -12 grade Celsius. Meteorologii avertizeazã cã pe data de 4 februarie, temperaturile vor scãdea pânã la -20 de grade Celsius.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`