Dragnea și Tăriceanu, victorie la CCR. Judecători: Kovesi trebuia să vină în fața comisiei parlamentare

Dragnea și Tăriceanu, victorie la CCR. Judecători: Kovesi trebuia să vină în fața comisiei parlamentare

UPDATE: Judecătorii CCR au fost de acord cu Dragnea și Tăriceanu în ceea ce privește obligația șefei DNA de a se prezenta în faţa comisiei parlamentare de anchetă privind prezidenţialele din 2009.

În schimb, ei au respins sesizarea în ceea ce priveşte obligaţia Parchetului General de a transmite o copie a dosarului către comisie, informează news.ro, care citează mai multe surse.

Deciziile au fost luate cu 5 voturi la 3 .

CCR a admis solicitarea președinților celor două Camere ale Parlamentului și a decis că există un conflict de natură constituțională între Parlament și DNA.

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au reclamat la CCR un posibil conflict juridic între Parlament şi Ministerul Public, după ce Laura Codruţa Kovesi a refuzat să se prezinte în faţa comisiei parlamentare ce anchetează alegerile din 2009, iar Procurorul general Augustin Lazăr a refuzat să ia măsuri împotriva acesteia.

Refuzul procurorului general, ca şi refuzul procurorului-şef al DNA împiedică realizarea funcţiei de control parlamentar, respectiv îndeplinirea în acest cadru a obiectivelor anchetei parlamentare, încălcând principiul colaborării loiale dintre autorităţile publice, au considerat cei doi lideri politici.

Judecătorii CCR le-au dat dreptate celor doi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`