Mai multe curse aeriene, anulate pe aeroporturile din țară: Zborurile de pe Otopeni blocate sau restricționate din cauza viscolului

Mai multe curse aeriene, anulate pe aeroporturile din țară: Zborurile de pe Otopeni blocate sau restricționate din cauza viscolului
Foto: newspapertimes.ro

Vremea rea a dus la anularea mai multor curse interne şi externe pe aeroporturile din ţară şi la întârzieri de zeci de minute. Cel mai rău stă Aeroportul Otopeni, care a avut peste 14 zboruri anulate.

Zece curse care ar fi trebuit să decoleze sau să aterizeze miercuri noapte pe aeroportul Otopeni au fost anulate. Alte trei curse au fost restricţionate, din cauza vântului puternic.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Aeroporturului Otopeni, Valentin Iordache, mai multe curse ale unor companii străine au fost anulate în cursul nopții, dar și dimineață.

„Situația pe ambele aeroporturi este bună, însă viscolul a implicat anularea mai multor curse ale unor companiii străine care trebuiau să vină în această noapte și să decoleze dimineață. E vorba despre Instanbul, Munchen, Praga, Frankfurt, Amsterdam și Budapesta. Au fost anulate atât la sosire cât și la plecare. De asemenea au fost anulate cursele interne care trebuiau să ajungă pe Otopeni de la Sibiu, Târgu-Mureș, Cluj, Iași, Suceava, Baia Mare”, a explicat Iordachepentru Știrile B1 TV.

Curse anulate pe Henri Coandă: Turkish Airlines 1047/1048 Istanbul – Bucureşti – Istanbul; Lufthansa 1656/1657 Munchen – Bucureşti – Munchen; Czech Airlines 804/805 Praga – Bucureşti – Praga; Lufthansa 1422/1423  Frankfurt – Bucureşti – Frankfurt; KLM 1379/1372 Amsterdam – Bucureşti – Amsterdam; Tarom 730 Sibiu – Bucureşti; Tarom 726 Târgu-Mureş – Bucureşti; Tarom 610 Timişoara – Bucureşti; Tarom 650 Cluj – Bucureşti, Tarom 710 Iaşi – Bucureşti, Tarom 810 Suceava – Bucureşti; Tarom 620 Baia Mare – Bucureşti; Tarom 630 Oradea – Bucureşti.
       
De asemenea, pe Aeroportul Băneasa au fost anulate cursele German Wings 8716/8717 Bucureşti – Berlin, German Wings 794/795 Bucureşti – Koln Bonn şi WizzAir 3185/3186 Valencia – Bucureşti – Valencia.

Acesta a recomandat pasagerilor care au rezervări pentru joi să țină legătura cu reprezentanții companiilor aeriene pentru a fi la curent cu situația zborurilor lor și să-și ia o rezervă de timp suficientă pentru a ajunge la aeroport, pentru că accesul se face dificil.

Zeci de români au rămas blocaţi pe aeroportul din Timişoara. Avionul lor nu a putut să aterizeze în Capitală.

În aceeaşi situaţie s-au aflat şi pasageri care au vrut să ajungă la Budapesta, Amsterdam, Istanbul, Frankfurt, Paris, Londra, Munchen sau Praga.

S-a rupt legătura şi cu aeroporturile din Cluj, Satu Mare, Sibiu, Târgu Mureş sau Iaşi, iar cursele care au ajuns sau au părăsit în cele din urmă aeroporturile din Bucureşti au avut întârzieri de peste două ore.

Vezi AICI situația de pe drumurile naționale

Vezi AICI situația trenurilor CFR

Aeroporturile din țară, blocate din caza viscolului

Embed: " />

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`