Parlamentarii dau o nouă lovitură DNA: Cererea de începere a urmăririi penale pentru ministrul Viorel Ilie, aviz negativ în Comisia Juridică

Parlamentarii dau o nouă lovitură DNA: Cererea de începere a urmăririi penale pentru ministrul Viorel Ilie, aviz negativ în Comisia Juridică

Parlamentarii dau o noua lovitura DNA. Senatorii din Comisia Juridica au dat aviz negativ cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul ministrului pentru relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie.

'În urma examinării cererii Parchetului General, a examinării materialului probator, în urma audierii domnului Ilie și a dezbaterilor din cadrul Comisiei juridice, Comisia a decis, cu șapte voturi împotrivă și patru pentru, să nu recomande plenului Senatului formularea unei cereri de urmărire penala față de domnul Viorel Ilie', a anunțat președintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc, scrie agerpres.

Acesta a explicat că "nu e vorba de un vot pro sau contra" și că decizia finală va aparține plenului Senatului.

Ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, este acuzat de DNA pentru instigare la folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, potrivit unui comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor anticorupție, faptele ar fi fost comise în timpul exercitării funcției de minustru și au legătură cu organizarea unui concurs pentru angajarea de funcționari publici pe funcții contractuale de execuție. (Mai multe detalii AICI)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`