Proiect de lege: Viza de flotant, condiționată de suprafața locuinței. În ce condiții poți fi refuzat de autorități

Proiect de lege: Viza de flotant, condiționată de suprafața locuinței. În ce condiții poți fi refuzat de autorități
Foto: banatulazi.ro

O propunere legislativă a fost depusă la Senat de deputatul PNL Robert Aurel Boroianu în care se prevede ca proprietarul locuinței să fie obligat să declare suprafața locuinței și numărul persoanelor care stau în ea , iar acordarea vizei de flotant va ține cont de numărul de persoane și va putea fi refuzată de autorități dacă în locuință sunt prea multe persoane, potrivit Libertatea.

Deputatul Boroianu susține că din cauza legislației permisive s-a ajuns ca la o adresă să stea și peste 1500 de persoane, iar obținerea unei vize de flotant să devină o afacere profitabilă.

Ordonanța 97/2005, privind evidența, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români ar putea fi modificată astfel încât să se introducă o declarație scrisă a găzduitorului, care să cuprindă suprafața utilă a locuinței și numărul de persoane din locuință.

Potrivit proiectului de lege, mențiunea privind stabilirea reședinței nu se acordă în cazul în care numărul de persoane pe locuință și suprafața minimă utilă nu se încadrează în Legea locuinței 114/1996.

Potrivit Legii locuinței nr. 114/1996, cerințele minimale sunt:

– acces liber individual la spațiul locuibil, fără tulburarea posesiei și a folosinței exclusive a spațiului deținut de către o altă persoană sau familie;

-spaţiu pentru odihnă;

– spaţiu pentru prepararea hranei;

– grup sanitar;

– acces la energia electrică şi apa potabilă, evacuarea controlată a apelor uzate şi a reziduurilor menajere.

"Pentru că Ordonanța 97/2005 este permisivă, nimeni nu și-a pus întrebarea firească de altfel, cum ar putea locui sub același acoperiș, într-o casă obișnuită, cu două camere și o curte de câțiva metri pătrați, nu mai puțin de 1.583 de persoane. Astfel, legea a permis ca mii de persoane să obțină viză de flotant, pentru o singură locuință, cu aprobarea găzduitorului și a autorității", a declarat deputatul PNL Boroianu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:23 - Diana Stoica: Klaus Iohannis nu adună voturi nici pentru o asociație de proprietari în momentul de față. Un om ca el își dorește tot (VIDEO)
22:03 - De unde a luat naștere expresia „afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”? Această vorbă pune în dificultate mulți români
21:59 - Iulian Paraschiv, despre eventuala candidatură a lui Iohannis la parlamentare: Legile în România și în alte state cu sisteme democratice nu pot fi făcute în favoarea sau în defavoarea unei singure persoane (VIDEO)
21:36 - Adrian Cozma, despre Klaus Iohannis: Cred că e bine să revină în PNL. Președintele României, mai ales în primul mandat, a fost o locomotivă pentru PNL (VIDEO)
21:30 - Un român venit în vacanță în Franța a avut parte de un sfârșit tragic. Bărbatul a căzut de pe o stâncă în Coasta de Azur
21:27 - Doctorița din Suceava, care a luat mită de 280 de ori de la bolnavi de cancer, condamnată la închisoare cu executare. Câți ani va sta în pușcărie
21:17 - Ambasadorul României la ONU: Acțiunile Rusiei față de centralele nucleare civile ucrainene rămân profund îngrijorătoare. Acestea cresc gradul de risc al unui accident sau incident nuclear
21:16 - Ce sunt nevoiți să facă românii, urgent, dacă vor primi mesaje RO-Alert, că trebuie să evacueze locuințele în cazul unor viituri. Ce anume trebuie să conțină „bagajul de urgență”
21:02 - Care sunt cele două ingrediente secrete pe care bucătăresele din Maramureș le pun în murături? Trucul pentru murături delicioase
20:54 - ANM anunță „o vreme mai caldă decât în mod normal” în următoarele zile. Zonele în care sunt așteptate fenomene de instabilitate atmosferică (VIDEO)