"Ciobanul Ghiță", denunț la DNA: Banii europeni ajung doar la unii fermieri

"Ciobanul Ghiță", denunț la DNA: Banii europeni ajung doar la unii fermieri

Gheorghe Dănulețiu, cunoscut în spațiul public drept "ciobanul Ghiță", s-a prezentat vineri la sediul DNA unde alături de alți fermieri a depus o plângere penală. Aceștia s-au plâns că fondurile europene sunt distribuite în mod ilegal doar pentru anumite persoane.

Fermierii susţin că reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi ai Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au acordat preferenţial fondurile destinate producţiei de carne. Fermierii nu au oferit nume sau informaţii suplimentare, însă au spus că au prezentat celor de la DNA documente şi dovezi care să le susţină afirmaţiile, scrie Adevărul.

"Am venit să vedem poate aici ne găsim dreptatea, că peste tot pe unde am umblat, au fost multe vorbe şi mai puţine fapte. Este vorba despre cărţile de rase, despre berbecii care se vând şi multe alte lucruri. Este vorba despre bani europeni care ajung la unii dintre fermierii din România. Era un grup restrâns. Nu ştim câţi, suntem nişte oameni ca şi ceilalţi, suntem fermieri şi doar am venit să ne cerem drepturile", a precizat "ciobanul Ghiță" în față la DNA.

Un alt fermier, prezent la DNA, a declarat că a sesizat și Ministerul Agriculturii privind neregulile, iar instituția ar urma să verifice situația.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`