Deputații au respins proiectul PNL care majora alocațiile copiilor la 200 de lei. Explicația lui Dragnea

Deputații au respins proiectul PNL care majora alocațiile copiilor la 200 de lei. Explicația lui Dragnea
Foto: EVZ

Deputații au respins marți propunerea legislativă a PNL de majorare a alocațiilor pentru copii la 200 de lei. Liviu Dragnea a venit rapid și cu o explicație pentru modul în care au votat aleșii PSD: partidul va depune în perioada următoare un proiect de lege care să prevadă alocații mai mari.

"Și noi am spus și USR a spus că vom veni cu un proiect de lege bine făcut. A fost un proiect de lege care, din păcate, nu a respectat tehnica legislativă, nu a indicat sursa financiară. În perioada imediat următoare, vom veni cu un proiect de lege care să ne atingă acest obiectiv și nu numai ăsta, adică alocații mai mari pentru copii. Va fi un proiect puțin mai complex, care să ajute și copiii, în primul rând, dar și părinții", a declarat liderul PSD, citat de Agerpres.

Și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a venit cu o explicație: proiectul a fost respins pentru că ”altceva” este prevăzut în programul de guvernare.

"S-a respins proiectul, pentru ca noi avem altceva in programul de guvernare, si o sa vedeti ce pregatim. Vedeti programul de guvernare! Sunt mai multe lucruri pe care trebuie sa le aiba un copil, le vedeti in programul de guvernare, comunicam in momentul in care avem proiectul gata. Sigur ca nu este suficienta alocatia, de aceea am pregatit in programul de guvernare alte lucruri", a spus ministrul social-democrat.

La dezbateri, deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a spus că proiectul de lege este copy-paste după un proiect inițiat de el într-o sesiune anterioară. Tot el spune, însă, că proiectul PNL este "prost făcut din punct de vedere legislativ" și că va veni el cu o altă formulă.

Propunerea legislativă a fost respinsă anterior și de Senat, Camera Deputaților fiind for decizional, precizează Agerpres.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:03 - De unde a luat naștere expresia „afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”? Această vorbă pune în dificultate mulți români
21:59 - Iulian Paraschiv, despre eventuala candidatură a lui Iohannis la parlamentare: Legile în România și în alte state cu sisteme democratice nu pot fi făcute în favoarea sau în defavoarea unei singure persoane (VIDEO)
21:36 - Adrian Cozma, despre Klaus Iohannis: Cred că e bine să revină în PNL. Președintele României, mai ales în primul mandat, a fost o locomotivă pentru PNL (VIDEO)
21:30 - Un român venit în vacanță în Franța a avut parte de un sfârșit tragic. Bărbatul a căzut de pe o stâncă în Coasta de Azur
21:27 - Doctorița din Suceava, care a luat mită de 280 de ori de la bolnavi de cancer, condamnată la închisoare cu executare. Câți ani va sta în pușcărie
21:17 - Ambasadorul României la ONU: Acțiunile Rusiei față de centralele nucleare civile ucrainene rămân profund îngrijorătoare. Acestea cresc gradul de risc al unui accident sau incident nuclear
21:16 - Ce sunt nevoiți să facă românii, urgent, dacă vor primi mesaje RO-Alert, că trebuie să evacueze locuințele în cazul unor viituri. Ce anume trebuie să conțină „bagajul de urgență”
21:02 - Care sunt cele două ingrediente secrete pe care bucătăresele din Maramureș le pun în murături? Trucul pentru murături delicioase
20:54 - ANM anunță „o vreme mai caldă decât în mod normal” în următoarele zile. Zonele în care sunt așteptate fenomene de instabilitate atmosferică (VIDEO)
20:36 - Daniel Buda (PNL): Cu siguranță, Klaus Iohannis are o experiență care poate să fie folositoare relațiilor internaționale ale României (VIDEO)