Generalul Lucian Foca a devenit consilier al premierului Tudose, după ce s-a pensionat în luna august

Generalul Lucian Foca a devenit consilier al premierului Tudose, după ce s-a pensionat în luna august
Foto: adevarul.ro

Premierul Mihai Tudose l-a numit în funcția de consilier de stat pe generalul Lucian Foca, fost Comandant al Forțelor Întrunite, informează Libertatea.Decizia de numire a fost publicată pe 15 septembrie în Monitorul Oficial.

Generalul s-a pensionat în luna august, cânda fost trecut în rezervă și înaintat în grad de președintele Klaus Iohannis.

Președintele semna, atunci, decretul privind înaintarea în gradul de general-locotenent – cu trei stele, la trecerea în rezervă, a domnului general-maior – cu două stele Foca Petrică-Lucian din Ministerul Apărării Naționale, la data de 31 august 2017.

Astfel, generalul a prins ultimul tren al pensiilor speciale, cu câteva zile de intrarea în vigoare a noilor reguli potrivit cărora nimeni nu mai poate avea o pensie mai mare decât salariul.

Guvernul a adoptat o Ordonanţa de Urgenţă care stabileşte că pensiile de serviciu, printre care şi cele ale militarilor, nu vor mai fi actualizate în funcţie de nivelul salariului, ci doar cu rata inflaţiei, iar aceste venituri nu vor mai putea depăşi media salariilor din anii de activitate.

De vechile prevederi au beneficiat toți cei care s-au pensionat până la data de 15 septembrie.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`