Culisele demisiei lui Adrian Țuțuianu: Am plecat cu lacrimi în ochi de la minister (VIDEO)

Culisele demisiei lui Adrian Țuțuianu: Am plecat cu lacrimi în ochi de la minister (VIDEO)
Foto: EVZ

Adrian Tuțuianu a rupt tăcerea după debarcarea ciudata din fruntea ministerului Apărării. Social-democratul susține că a plecat în lacrimi de la Palatul Victoria în ziua izbucnirii scandalului legat de banii din MApN. Țuțuianu spune că premierul Mihai Tudose l-a forțat să își dea demisia din ordinul lui Liviu Dragnea și că nu își reproșează comunicat dat de MApN despre lipsa fondurilor pentru salarii, informează B1 TV.

Culisele demisiei lui Adrian Țuțuianu: Am plecat cu lacrimi în ochi de la minister

#DIRECT_ONE_p8egfu#

Fostul ministru al Apărării susține ca ministrul de Finanțe știa de problemele cu banii de la MApN și că situația nu se putea rezolva înainte de rectificarea bugetară. Potrivit lui Țuțuianu, premierul Mihai Tudose i-a cerut demisia la ordinul lui Liviu Dragnea.

”Îmi reproșez un singur lucru: că nu l-am sunat pe premierul Mihai Tudose. M-a chemat la Palatul Victoria, alături de ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa. Premierul mi-a spus că președintele partidului, Liviu Dragnea, i-a cerut să rezolve cumva această problemă. Mi-a sugerat că dacă eu nu plec, va trebui să mă demită. I-am spus să îmi dea două coli de hârtie. Mi-am scris demisia și am plecat. Comunicatul pe care eu l-am publicat pe site-ul MApN a fost trimis și la Guvern, înainte ca el să fie pe site la noi”, a declarat fostul ministru.

Țuțuianu a refuzat sa comenteze zvonurile potrivit carora Liviu Dragnea a pândit momentul pentru a-l da afara.

”Nu credeam că de la așa ceva se ajunge la o demisie. Nu știu dacă aștepta cineva un pretext ca să fiu demis. Eu nu am vrut să mă demită nimeni”, a mai spus Țuțuianu.

”Nu am avut nicio apropiere de președintele României. Am avut doar întâlniri instituționale. Am vorbit, o dată, la cererea mea, despre proiectul de înzestrare a Armatei, am vorbit o oră și jumătate. Tot ce am făcut i-am spus premierului Tudose. Mi s-a părut că era normal ca analiza activității mele să fie făcută cu calm. Am o anumită frustrare. Am plecat cu lacrimi în ochi de la minister și cu amărăciune. Organizația de Dâmbovița e nemulțumită. Ei și-au pus multe speranțe în mine că vom rezolva multe probleme.”, a mai declarat fostul ministru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`