Misiune dificilă pentru NASA! După trei decenii s-a decis

Misiune dificilă pentru NASA! După trei decenii s-a decis
Foto: Ziarul Puterea

NASA vrea să trimită pe Venus un rover autonom mecanic care să facă față temperaturilor ridicate și hibride de pe această planetă foarte puțin explorată din cauza condițiilor dure de la suprafață, potrivit agerpres.ro.

De mai bine de trei decenii, pe Venus nicio sondă nu s-a putut confrunta cu presiunea atmosferică de la suprafața acestei planete. NASA și-a asumat însă provocarea de a concepe un rover capabil să reziste presiunii atmosferice, temperaturilor și ploilor de acid sulfuric de pe Venus, căutând inspirație în celebra mașină diferențială concepută de Charles Babbage în secolul al XIX-lea.

Pornind de la astfel de surse de inspirație, inginerii NASA lucrează la un vehicul concept pentru explorarea unor medii extreme denumit, Automaton Rover for Extreme Environments . "Varianta unui rover hibrid, care să folosească atât sisteme mecanice cât și anumite echipamente electronice rezistente la temperaturi ridicate este însă foarte promițătoare", a subliniat Sauder, inginer NASA.

Presiunea atmosferică la suprafața lui Venus este suficient de puternică pentru a distruge coca unui submarin nuclear, iar temperatura medie de la suprafață este de 462 de grade Celsius , suficient de mare pentru a topi plumbul, temperatură la care sistemele electronice sofisticate nu pot rezista.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`