Președintele PNL: Mă cheamă Orban, dar să pui 15 martie zi naţională în România mi se pare o sfidare

Președintele PNL: Mă cheamă Orban, dar să pui 15 martie zi naţională în România mi se pare o sfidare

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a acuzat PSD că este în stare să facă orice "răutate" ca să rămână la putere, referindu-se la faptul că partidul lui Liviu Dragnea a acceptat propuneri ale UDMR, precum proiectul de lege referior la scăderea de la 20% la 10% a pragului numărului de persoane aparţinând unei minorităţi în limba căreia autorităţile trebuie să se exprime, informează Adevărul.

"Spune un lucru simplu – coboară de la 20 la sută la 10 la sută pragul pentru a acorda drepturile de a vorbi în limba minorităţilor, de a pune plăcuţe, de a obliga instuţiile publice din localitățile respective să poată să ofere cetăţenilor de altă etnie activitatea în limba lor. La acest proiect de lege a fost dat aviz favorabil şi cei care au votat pentru sunt, pe lângă parlamentarii UDMR, care era normal să voteze, parlamentarii PSD şi ALDE. Deci, preţul acestui troc este susţinerea de către PSD a propunerilor legislative formulate de UDMR, care, după părerea mea, sunt total contrare spiritului european, total contrare în general standardului de respectare a drepturilor minorităţilor în România şi mai ales sunt făcute în sfidarea românilor pentru că nu e vorba numai de modificarea legii 215 care îţi bagă 400 de noi localităţi pe lista celor în care autorităţile sunt obligate să vorbească în limba maghiară, este vorba despre legea privind statutul minorităţilor care vrea sa instituie o formă de autonomie, îi zice autonomie culturală, dar de fapt practic e o formă perversă de acordarea de drepturi colective şi nicidecum de drepturi individuale și este vorba de asemenea de declarearea zilei de 15 martie ca zi naţională… Mă cheamă Orban, dar să pui 15 martie zi naţională în România mi se pare o sfidare", a declarat Ludovic Orban.

"PSD e în stare, ca să rămână la putere, de orice răutate făcută împotriva românilor şi acestei ţări. UDMR ţine în viaţă Guvernul acestei ţări. Guvernul a fost investit datorită votului parlamentarilor UDMR", a adăugat președintele PNL.

Orban i-a sfătuit pe cei de la UDMR să nu se victimizeze și să nu intre în jocurile de campanie ale premierului maghiar Viktor Orban.

"UDMR pescuieşte în ape tulburi, în coordonare cu guvernul maghiar. Le cer să nu intre în campania de a se victimiza doar pentru a-i servi în campania electorală a lui Viktor Orban care se bate cu cărămida în piept că el apără drepturile minoriţăţilor şi caută maghiari victime în ţările din jur, Slovacia sau România. Le solicit liderilor UDMR să nu intre în acest joc politic electoral, să nu caute să se victimizeze în mod gratuit şi mai ales în materie de drepturile minorităţilor naţionale, unde România este un campion", a mai spus Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”