ANI verifică 15 lideri de sindicat, printre care Bogdan Hossu şi Vasile Marica

ANI verifică 15 lideri de sindicat, printre care Bogdan Hossu şi Vasile Marica
Foto: realitatea.net

Primii lideri de sindicat care au intrat în atenţia DNA, au fost Vasile Marica şi Vasile Lincu. Dacă preşedintele Sed Lex a fost cercetat de Agentia Natională pentru Integritate, în legătură cu declaraţia de avere, în cazul lui lincu, i-a fost percheziţionată şi casa, nu doar sediul sindicatului.

Vasile Lincu este acuzat într-un dosar de delapidare alături de un alt coleg, Florin Valnei. Cei doi şi-ar fi însuşit banii sindicaliştilor fără aprobarea conducerii şi fără să-i înregistreze în contabilitate.

Lincu a considerat percheziţiile un efect al dezvăluirilor pe care le-a facut despre corupţia din vămi. El este autorul celebrei sintagme” tabla de şah” a corupţiei din vămi, care indică drept beneficiari, lideri de la PDL.

Şi Vasile Marica, preşedintele Sed Lex, a fost luat la ochi de organele de control ale statului , mai exact de Agenţia Naţională de Integritate. Inspectorii ANI aveau informaţii că averea soţilor Marica este nejustificată în raport cu veniturile anuale. Conform declaraţiei de avere, cei doi soţi au o vilă, un apartament , un teren, două maşini, şi mari sume de bani în conturi.

Verificările ANI s-au făcut după ce numele lui Marica a fost pronuntat în dosarul “corupţie la vamă”. O angajată a Directiei Regionale Vamale Bucureşti, a susţinut că i-ar fi plătit acestuia 20.000 de dolari pentru a obţine un post de inspector vamal.

Un fost şef al Vămii Giurgiu a recunoscut public că Vasile Marica este implicat în colectarea şpăgii din punctele vamale , şi ia cota parte de la colegii care vor să avanseze în post.

ANI a anunţat în februarie că va verifica averile a 15 lideri de sindicat care nu şi-au depus declaraţiile de avere şi interese, sau a căror avere este nejustificată.

Pe listă sunt Bogdan Hossu, Vasile Marica, Dumitru Costin, Liviu Luca, Gheorghe  Isvoranu, Ion Popescu şi Marius Pârvu.

15 lideri de sindicat, cercetați de ANI

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`