ONU va vota noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord

ONU va vota noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord

Consiliul de Securitate al ONU, reunit în sesiune de urgență, luni, a decis că un proiect de rezoluţie privind noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord va fi supus la vot săptămâna viitoare, a anunţat ambasadoarea americană Nikki Haley, informează Reuters.

Ideea impunerii de noi sancțiuni regimului de la Phenian a fost susținută de Franţa, Marea Britanie şi Japonia, în timp ce punctele de vedere exprimate de Rusia și China nu sunt cunoscute.

Decizia luată de Consiliul de Securitate al ONU vine în contextul în care Coreea de Nord a anunțat că a testat cu succes o nouă bombă cu hidrogen, proiectată pentru a fi ataşată de noile rachete balistice intercontinentale testate în ultimele luni de către Phenian.

Ambasadoarea americană Nikki Haley a susținut luni că regimul nord-coreean “cerşeşte războiul” și a subliniat că este nevoie ca ONU să “cele mai dure măsuri posibil” pentru că “destul este destul”.

Pe de altă parte, ambasadorul rus, Vassili Nebenzia, a declarat că soluţiile militare nu pot rezolva problemele din Peninsula Coreea și a susținut ideea ca părțile implicate să se abţină “de la orice acţiune care ar putea duce la o escaladare a tensiunilor”.

De partea sa, China a făcut un apel la dialog și a precizat că actuala criză “trebuie rezolvată în mod paşnic”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`