Tudose l-a demis pe președintele CNAS, Marian Burcea. UPDATE: Premierul a găsit deja interimar la șefia instituției

Tudose l-a demis pe președintele CNAS, Marian Burcea. UPDATE: Premierul a găsit deja interimar la șefia instituției

UPDATE: Mihai Tudose l-a numit interimar la șefia CNAS pe Răzvan Teohari Vulcănescu. Până acum, acesta a fostvicepreşedinte al instituției.

Potrivit CV-ului său public, Răzvan Teohari Vulcănescu a oscilat, în ultimii 11 ani, între diferite posturi în Ministerul Sănătății și la CNAS. Astfel, după ce în perioada martie 2006 – mai 2007 a lucrat în MS, din mai 2007 până în octombrie 2009 a fost șef al Departamentului de Control al CNAS, apoi a revenit în MS până în martie 2010. Din martie 2010 până în noiembrie 2011 s-a întors la CNAS, unde a ocupat din nou fotoliul de șef al Departamentului de Control.

În mai 2012, la propunerea ALDE, a fost numit subsecretar de stat în Ministerul Sănătății, în Guvernul Ponta, funcție pe care a păstrat-o, însă, până în septembrie 2016, când a fost numit de Dacian Cioloș membru în Consiliul de Administrație al CNAS pentru un mandat de patru ani, amintește stiripesurse.ro.

Marian Burcea, șeful CNAS, reținut vineri dimineață de DNA în dosarul decontărilor ilegale de servicii medicale, a fost demis de Mihai Tudose, informează stiripesurse.ro. Ministrul Sănătății, Florian Bodog, urmează să îi înainteze premierului o propunere pentru această funcție.

DNA a reținut în total, până acum, 14 persoane în acest dosar cu prejudiciul de trei milioane de euro.

Procurorii suspectează că mai multe firme care îngrijeau pacienţi la domiciliu ar fi înregistrat sute de dosare pe numele unor bolnavi care nu existau în realitate, iar Burcea ar fi închis ochii la nereguli. Efectele fraudei: pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare ale CNAS au murit înainte să-şi primească tratamentul.

Anchetatorii au făcut percheziţii la 50 de adrese şi au ridicat zeci de persoane pentru audieri. Ei au găsit probe care ar duce spre un alt tun: șapte miloane de euro sifonaţi prin decontarea ilegală de medicamente pentru pacienţi fictivi.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`