PSD și ALDE au găsit o modalitate aparent legală, dar profund imorală de a împiedica desfășurarea oricărui protest în fața Primăriei București, dar și în fața sediilor celor două partide.
Irina Zamfi povestește pe dinprimarie.ro că, la început de iulie, a depus la Primăria București o notificare pentru o manifestație publică în fața PMB, pe 26 iulie. A fost refuzată, pe motiv că în același loc și la aceeași oră a fost aprobată anterior o altă manifestare. Pe același argument au fost refuzate și alte notificări. Pe 26 iulie, ea a fost la fața locului și a constatat că, de fapt, nu exista nicio manifestare. A pretins în fața jandarmilor că a venit să susțină persoanele care au notificat înaintea ei, dar i s-a spus că nu se poate. Organizatorul celeilalte întruniri nu era nicăieri.
În baza Legii 544/2001, ea a cerut informații de la primărie despre cel sau cea care a ”rezervat” înainte locul din fața PMB.
”Ei iată, este un cetățean, chipurile, care a depus notificare de protest în patru locuri diferite – PSD, ALDE, PMB și zona fântâni de la Universitate. Și nu orice notificare, ci din martie și până în decembrie 2017. Și nu oricum așa, ci între orele 10.00 – 22.00. Foarte interesantă este formularea din notificare: solicită până pe 31.06.2017. Apoi, înghesuit de tot, vădit completat ulterior redactării solicitării, între două rânduri „cu posibilitatea de prelungire până la 31.12.2017”. În mod bizar, protocolul semnat de PMB cuprinde această „posibilitate”, fără să avem solicitarea explicită. Se pare că în fiecare zi, între orele 10.00 – 22.00 câte cinci cetățeni stau în fața PMB, alți cinci în fața ALDE, alți cinci în fața PSD și, bineînțeles cinci la fântâni. Eu am fost atentă zilele astea, pe cuvânt că nu am văzut niciun protestatar”, povestește Irina Zamfi.
Ulterior, ea a aflat că așa-zisul organizator al celuilalt protest a cedat locația din Kiseleff firmei SC CARROM.
”Nu știm pe ce perioadă și pentru ce a cerut această firmă să „protesteze” în fața PSD-ului, însă curios mi se pare că această firmă a reușit totuși să dea de „protestatar”. Pe mine nu m-a chemat nimeni la comisie sa-mi explice că există această varianta, refuzul mi-a fost comunicat sec: NU, prin poștă. Totuși, SC CARROM a convins omul să îi lase-n ușa PSD-ului”, mai continuă aceasta.
Ea mai scrie pentru dinprimarie.ro că este extrem de grav ce face viceprimarul Bădulescu: ”să iei cetățenilor dreptul de a protesta este manifestarea autosuficienței și disprețului pe care acest partid îl are pentru cetățeni. Este ultima formă de „smardoială” a tuturor cetățenilor care îndrăznesc să nu fie de-acord cu partidul”.