Propunerile Papei Francisc pentru rezolvarea crizei refugiaților

Propunerile Papei Francisc pentru rezolvarea crizei refugiaților
Foto: Crux Now

Papa Francisc a susținut, într-un text scris pentru Ziua Internaţională a Migranţilor şi Refugiaţilor, că refugiații ar trebui să primească vize temporare speciale.

”Expulzările colective şi arbitrare de migranţi şi refugiaţi nu reprezintă o soluţie adecvată, în special atunci când este pusă în aplicare de către ţări care nu pot garanta respectarea demnităţii şi drepturilor fundamentale”, a adăugat Suferanul Pontif, potrivit America Magazine.

Acesta consideră că mai multe state ar trebui să favorizeze deschiderea de ”culoare umanitare pentru cei mai vulnerabili refugiaţi”.

Totodată, Papa a pledat și pentru reîntregirea familiei extinse, fără ca aceasta să fie condiționată de capacităţile economice, precum şi pentru o ”ofertă de parcurs de regularizare extraordinară pentru migranţii care vor să aibă o prezenţă îndelungată în ţară”.

În același text, Papa Francisc și-a manifestat opoziția față de reținerea sau arestarea celor care intră fără autorizație pe teritoriul național. În ţările de primire, străinii trebuie să aibă acces ”la asistenţă medicală naţională şi la sistemele de pensii” și să se bucure de libertate religioasă, a mai scris acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)