Vicepremierul Ungariei a premiat un cetățean maghiar trimis în judecată de DNA, pe motiv că maghiarii sunt persecutați în România

Vicepremierul Ungariei a premiat un cetățean maghiar trimis în judecată de DNA, pe motiv că maghiarii sunt persecutați în România
Foto: Nine O`Clock

Vicepremierul Ungariei a premiat 11 persoane în cadrul unei ceremonii, între care și pe fostul viceprimar al oraşului Cluj-Napoca, Anna Horvath, trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Zsolt Semjen a insistat că acordă această distincție în semn de susținere față de etnicii maghiari din România, care sunt atacați continuu prin metode aparent legale.

Semjen a participat la o ceremonie în cadrul Parlamentului de la Budapesta pentru etnicii maghiari care locuiesc în alte state și a premiat 11 persoane pentru reprezentarea emblematică a Ungariei în lume.

Vicepremierul Ungariei a vorbit despre situația etnicilor maghiari din Venezuela, care trăiesc "în haos, în circumstanţe imprevizibile, în dictatură", dar s-a referit și la cei din România, care ar fi persecutați, informează MTI.

Zsolt Semjen a acuzat că etnicii ungari din România "sunt persecutaţi şi se află sub atac continuu, prin intermediul unor metode aparent legale".

"Această tendinţă nu s-a încheiat. De aceea, printre persoanele premiate în acest an, se numără fostul viceprimar al oraşului Cluj-Napoca, Anna Horvath, pentru a ne arăta susţinerea faţă de ea", a spus Semjen.

În 2016, Anna Horvath a fost trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`