Deputați moldoveni pro-ruși, dar cu cetățenie română! Lista socialiștilor care nu au renunțat la calitatea de cetățeni europeni, așa cum a promis Igor Dodon

Deputați moldoveni pro-ruși, dar cu cetățenie română! Lista socialiștilor care nu au renunțat la calitatea de cetățeni europeni, așa cum a promis Igor Dodon
Foto: Sputnik Moldova

Șase deputați socialiști din Republica Moldova continuă să aibă cetățenie română, deci să se bucure și de calitatea de cetățean european, chiar dacă au o poziție puternic anti-europeană și chiar dacă Igor Dodon a promis în campania pentru parlamentarele din 2014 că toți deputații socialiști vor renunța la cetățenia română.

Aleșii PSRM în cauză sunt Alla Dolință, Corneliu Furculița, Anatolie Labuneț, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc și Adrian Lebedinschi, informează moldovacurata.md.

De exemplu, Lebedinschi a propus un proiect de lege care prevede arborarea drapelului CSI în loc de cel al UE la evenimentele oficiale, argumentul fiind că ”arborarea drapelului UE este nejustificată și arată artificial”. Lebedinschi are cetățenie română din 2006.

Mitriuc a susținut în Parlament gestul lui Igor Dodon, care a refuzat să promulge un protocol de amendare a Acordului de cooperare în domeniul militar încheiat între România și Republica Moldova, calificându-l ca ”o tentativă de atac a României asupra statalității Republicii Moldova”.

La rândul său, Labunet s-a remarcat prin jignirile aduse unioniștilor Anatol Șalaru și Ana Guțu, dar și fostului președinte Traian Băsescu, deși este cetățean român de 12 ani.

Niciun deputat socialist nu a reacționat atunci când colegul lor, Vlad Bătrâncea, a rupt harta României Mari în timpul unei ședințe a Legislativului din decembrie 2015, amintește moldovacurata.md.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`