"Am cancer. Nu doresc la nimeni PENSIE ca a mea!" Replica sindicalistul Dumitru COARNĂ, după dezvăluirile făcute de oamenii ministrului Carmen Dan

"Am cancer. Nu doresc la nimeni PENSIE ca a mea!" Replica sindicalistul Dumitru COARNĂ, după dezvăluirile făcute de oamenii ministrului Carmen Dan

Dumitru Coarnă, unul dintre liderii sindicaliștilor din Poliție, a intrat în gura lupilor după ce a făcut publică lista pensiilor nesimțite din sistem. Acuzat de ipocrizie întrucât s-a pensionat la 45 de ani (în 2009), dar și angajat ulterior în sindicat, Coarnă spune că nu dorește la nimeni pensie ca a lui, întrucât retragerea lui s-a făcut din considerente medicale, relatează Știri pe surse.

Dumitru Coarnă spune că s-a pensionat medical, cu invaliditate de gradul 3, deoarece are cancer, iar salariul pe care îl ia pe lângă pensie nu este de la stat, ci de la o instituție privată – sindicatul.

Eu am cancer. Am făcut chimioterapie, am fost operat la colon. Am fost în comă, am fost la zece zile de cimitir. Sunt pensionat medical, iar sindicatul este o instituţie privată. Eu am ajuns acolo în funcția de consilier juridic și oamenii au fost cei care m-au ales, eu am fost ales cu 80% din sufragii. Salariul meu actual de la sindicat este de 9000 de lei, votat de oameni.

(…) Oricând poate să facă metastază şi să mor. Nu am vrut să fac publică povestea, dar văd că o fac alţii și nu doresc la nimeni pensie ca a mea.", a spus Dumitru Coarnă la Antena 3.

Angajat în 1982 și pensionat în 2009,Dumitru Coarnă are un venit cumulat lunar pensie + salariu de 14.000 lei.

Informațiile recente despre Dumitru Coarnă au apărut în spațiul public după ce acesta a fost cel care a oferit presei date despre pensionarii de lux din MAI, care continuă să fie angajați în minister. Practic, recentele informații par a fi o răzbunare a oamenilor lui Carmen dan, deranjați de dezvăluirile lui Coarnă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`