Andreas Treichl, Erste: Era creditării nerestricționate s-a încheiat. A venit vremea socotelilor

Andreas Treichl, Erste: Era creditării nerestricționate s-a încheiat. A venit vremea socotelilor
Foto: kleinezeitung.at

Directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl, a declarat că era creditării nerestricționate pentru state și municipalități s-a încheiat, iar acum a venit vremea socotelilor, după problemele din ultimii 30 de ani, informează Bloomberg.

Treichl consideră că Țările din Europa Centrală și de Est sunt într-o situație mai bună și pot depățși actuala criză din zona euro, întrucât „în realitate, sistemul financiar din regiune este destul de sănătos”.

Șeful Erste crede că problemele economice și politice ale Ungariei au un impact negativ asupra regiunii, însă susține că Guvernul maghiar poate obține încrederea investitorilor în aproximativ un an dacă fac schimbări, inclusiv o înțelegere cu FMI.

În ceea ce privește Grecia, Treichl crede că inițiativele investitorilor privați de a rezolva criza datoriilor „vor avea nevoie de foarte mult noroc”.

Retrogradarea Austriei de către agenția de rating Standard & Poor’s ar putea duce la scăderea calificativului și în cazul grupului Erste, însă directorul companiei apreciază că impactul asupra grupului financiar va fi redus.

Andreas Treichl se așteaptă la o rată de adecvare a capitalului de 9% până în iunie, dacă procesul nu va fi împiedicat de alte decizii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`