Cum a ajuns premierul australian la concluzia că Trump e complet idiot

Cum a ajuns premierul australian la concluzia că Trump e complet idiot
Foto: Imgflip

Transcriptul discuției pe care președintele american Donald Trump a avut-o cu premierul australian Malcolm Turnbull scoate la iveală multe lucruri, dar poate cel mai important este că liderul de la Casa Albă, în negocierile private, este la fel de limitat intelectual pe cât este în discuțiile publice, notează New York Magazine.

În cadrul discuției, cei doi încearcă să ajungă la un acord privind relocarea pe teritoriul american a 1.250 de refugiați care au fost reținuți în Australia.

”Nu am acordat atenție detaliilor acestei înțelegeri, până când am citit transcriptul. Până să ajung la jumătatea lui, parcă-mi venea să urlu la Trump, pentru că nu era capabil să priceapă ce-i spunea Turnbull”, scrie Jonathan Chait, pentru nymag.com.

Politica Australiei este de a refuza refugiații care ajung pe apă. În această discuție, premierul Turnbull încearcă să-i explice președintelui Trump că australienii refuză să acorde statut de azilant refugiaților care ajung cu bărcile pe apă deoarece astfel ar crea un precedent și tot mai mulți oameni s-ar avânta să vină pe apă, riscându-și astfel viețile. Totuși, pe teritoriul australian sunt numeroși refugiați pe care nu vrea să-i primească, dar nici nu vrea să-i deporteze. Statele Unite, în timpul Administrației Obama, a fost de acord să aibă grijă de 1.250 dintre ei și să accepte cât de mulți este posibil, pentru a fi în siguranță.

După cum arată transcriptul conversației, Donald Trump este absolut incapabil să priceapă vreuna dintre aceste informații. El numește refugiații ”prizonieri”, nu înțelege că respectivele persoane sunt refugiați economici și nu provin din zone de conflict și nici că Statele Unite are posibilitatea de a-i refuza pe cei pe care îi consideră periculoși.

De mai multe ori, premierul australian încearcă să-i explice lui Trump că refugiații nu au fost reținuți pentru că reprezintă o amenințare pentru societate, ci tocmai pentru a nu încuraja traficul de persoane, mai scrie Jonathan Chait, nymag.com.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`