Japonia: Trei muncitori de la Fukushima au ajuns la spital iradiaţi

Japonia: Trei muncitori de la Fukushima au ajuns la spital iradiaţi
Trei din cei 50 de muncitori de la centrala nucleară de la Fukushima au ajuns la spital, după ce au suferit un grad mare de contaminare, în urma eforturilor de a evita topirea reactoarelor, anunţă Daily Mail. ...

Trei din cei 50 de muncitori de la centrala nucleară de la Fukushima au ajuns la spital, după ce au suferit un grad mare de contaminare, în urma eforturilor de a evita topirea reactoarelor, anunţă Daily Mail.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Securitate Nucleară, Fumio Matsuda, a spus că cei trei muncitori, cu vârste de până la 30 de ani, au fost faţă în faţă cu pericolul de care toţi se temeau, atunci când apa contaminată a intrat în contact cu pielea lor.

Oficialii centralei au declarat că cei trei stăteau în apa iradiată din reactorul trei, când deodată, a trecut prin costumul de protecţie, cauzându-le o contaminare la un nivel dublu faţă de limita de siguranţă.

„Este o situaţie regretabilă”, a spus şeful Cabinetului Secretar de stat, Yukio Edano, în timp ce prezenta detaliile evenimentului, primite de la centrală.

Aproximativ 20 de persoane au fost iradiate, de când au început să se scurgă materiale radioactive de la uzina de la Fukushima, avariată de tsunamiul din 11 martie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`