USR a depus o plângere penală împotriva primarului Capitalei

USR a depus o plângere penală împotriva primarului Capitalei
Foto: rfi.ro

USR a depus marți o plângere penală la DNA pe numele primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, informează România Curată.

În sesizarea, despusă de consilierii USR, Roxana Wring și Ana Maria Ciceala, se precizează că Firea a refuzat sistematic să pună proiectele Uniunii pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București.

"Proiectele propuse de alte partide precum PSD sau ALDE sunt introduse prioritar și cu celeritate pe ordinea de zi a ședințelor CGMB, chiar și în ședințe extraordinare fără a se justifica urgența dezbaterii respectivelor proiecte", se arată în plângerea penală.

"Omisiunea de a include proiectele de hotărâri propuse de consilierii locali ai USR pe ordinea de zi a ședintelor CGMB, deși au trecut peste 30 de zile de la înregistrarea acestora, reprezintă o încălcare grava a prevederilor legale incidente și întruneste elementele constitutive ale infracțiunii de abuz în serviciu.

Nerespectarea prevederilor legale cu ocazia întocmirii ordinii de zi a ședintelor CGMB ne vatămă drepturile de a ne exercita mandatele de consilieri cu care am fost învestiți, prin împiedicarea exercitării drepturilor noastre la inițiativă pentru proiectele de hotărâri în cadrul consiliului", se mai precizează în plângerea celor de la USR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`