Vise lumești, figuri preoțești! ”Sfânta limuzină” din șantajul cu iz sexual de la Episcopia Huși

Vise lumești, figuri preoțești! ”Sfânta limuzină” din șantajul cu iz sexual de la Episcopia Huși
Foto: Libertatea

Fă ce spune popa, nu ce face popa! Așa sună un vechi proberb românesc. Totuși, la Huși, limitele s-au depășit cu mult. Doar procurorii DNA mai pot descurca ițele scandalului de șantaj cu iz sexual.

În prim-planul evenimentelor este chiar Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, șantajat cu o înregistrare în care întreținea relații sexuale cu un minor de către preotul arhimandrit la Catedrala Episcopală Huși, Sebastian Cristi Jitaru, preotul de caritate la Spitalul Județean Vaslui, Gheorghe Damian, și Răzvan Mihail Bumbu, preot paroh la Parohia Văleni.

„Scenariul” șantajului a început să se contureze în iunie, când procurorii DNA au primit plângerea episcopului de Huși.

Ceilalți trei preoți i-au cerut funcții și bani pentru mașini pentru a nu-l compromite.

Jitaru voia ca Episcopul de Huși să intervină la forurile superioare pentru ca el să nu mai fie doar preot arhimandrit, ci să ajungă episcop-vicar al Episcopiei Hușilor: „Nimic. Și o mașină de bani, nu am ce face cu ei. Ce să fac cu banii? …Eu am spus: nu vreau altceva, nimic. Dar nu cu răutate sau cu altceva, nu vreau nimic altceva. Asta-i toată povestea. …Asta-i toată povestea. Orgoliul și mândria. Dacă-și calcă pe orgoliu, nu mă interesează, părinte. Dau scris, nu mă interesează birouri…În ce sens birouri: dar știi hârtia asta parcă îi, dar de ce ați dat banii ăștia acolo sau acolo? …..Nimic. Nici nu vă calc în permanență. …Îi simplu. Exact cum s-o dus Calinic la Iași…”.

În schimb, Damian și Bumbu au cerut 50.000 de euro. Bumbu visa la o mașină, una care să fie demnă de un preot – un Mercedes clasa E.

„Clasa E, sau clasa S? (…)Ce…O rezolvăm, ori azi, mâine, poimâine, săptămâna viitoare intră ce are de intrat și cu asta basta. Și eu o să am douăzeci și cinci de mii partea mea. Asta-i ideea!”, se confesa Bumbu unui interlocutor, în perioada în care îl presa pe episcopul Corneliu Bârlădeanu să îi dea banii, scrie Libertatea.

Într-o discuție interceptată de la DNA, Jitaru a afirmat că e în stare să lase haina de preot dacă Episcopul nu-i va asculta cererea, dar tot îi va face rău.

„Păi nu, plec definitiv acasă. Îi las haina pe masă. Și când am pus haina pe masă,puneți-o și tu! S-o terminat jocul. …Nu-l distrug. …Dar eu nu te distrug. Ăsta sunt eu și ăsta ești tu. … Să plece din SISTEM. …Păi îl urmărește asta până la groapă”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`