Sever Voinescu: Deocamdată coaliția funcționeză și nu s-a pus problema ca guvernul să piardă sprijinul PDL

Sever Voinescu: Deocamdată coaliția funcționeză și nu s-a pus problema ca guvernul să piardă sprijinul PDL
Foto: B1 TV

După ședința colegiului director al PDL, de luni, Sever Voinescu, purtător de cuvânt al PDL, a făcut un apel la calm față de protestele centățenilor și a anunțat pașii pe care-i va face  partidul său pentru a răspunde situației care a fost ”deturnată” de elemente violente.

PDL a cerut guvernului să fie extrem de ferm în aplicarea legii în ceea ce privește reprimarea acestor elemente violente pentru a asigura protiecția protestatatrilor non-violenți” a explicat Voinescu.
Partidele din opoziție încearcă să se lipească cumva (…) USL a mai încercat să facă lucrul acesta, dar a dovedit că nu e în stare  să genereze o mișcare populară amplă împotriva actualei puteri și acum se lipește încercând să speculeze o mișcare spontană” a observant purtătorul de cuvânt al PDL.

PDL va lupta prin dialog ”structurat pe trei paliere”, a anunțat Voinescu. PDL va lansa invitații către structurile civile din România pentru a veni la dialog și a încerca o cale de ieșire din situație. De asemenea s-a decis începerea unui dialog cu structurile sindicale și patronale, precum și cu celelealte partide politice, în special cu cele din opoziție.

Voinescu a negat faptul că în ședința s-a discutat posibilitatea unei remanieri ample, deși subiectul a apărut în contextul ultimelor zile.

Opoziția asta trebuie să facă, să ceară demisia Guvernului. Deocamdată coaliția funcționeză și Guvernul are majoritate în Parlament (…) Nu s-a pus problema ca guvernul Emil Boc să-și piardă sprijinul PDL”, a mai menționat Sever Voinescu.

La fel cum a declarat și președintele UDMR în cursul zilei de luni, Sever Voinescu a spus că o sesiune extraordinară ar fi posibilă dacă se întrunesc toate condițiile și că PDL nu se opune.

”Presiunea sătrzii este evidentă, probail că ea va crește în următoarele zile” a recunoscut Voinescu menționând că discuțiile s-au axat pe gestionarea problemei.

Sever Voinescu, declarații după colegiul director

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`