Primarul Londrei: Trump nu va fi primit cu un covor roșu

Primarul Londrei: Trump nu va fi primit cu un covor roșu
Foto: NYMag

Vizita lui Donald Trump în Marea Branie stârnește deja controverse, deși nici măcar nu au fost puse la punct toate detaliile evenimentului. Asta în condițiile în care liderul de la Casa Albă și primarul Londrei sunt departe de a se înțelege, iar magnatul i-ar fi spus premierului britanic Theresa May că nu va merge la Londra până când nu i se va garanta o “primire mai bună”.

”O vizită de stat este diferită de o vizită normală, iar într-un moment când preşedintele american are politici pe care mulţi le resping în ţara noastră, nu sunt sigur că este potrivit ca guvernul nostru să întindă covorul roşu”, a declarat Sadiq Khan, primarul Londrei, citat de The Sun.

Casa Albă a confirmat săptămâna trecută că vizita de stat a preşedintelui american va fi amânată până în 2018, decizia fiind luată de teama unor proteste masive care ar putea avea loc în Londra față de venirea lui Trump.

”Încă vreau să vin, dar nu mă grăbesc. Deci dacă poţi să repari lucrurile pentru mine, ar face situaţia mult mai simplă. Când voi şti că voi avea parte de o primire mai bună voi veni, dar nu înainte”, ar fi declarat republicanul.

Luna trecută, Donald Trump a intrat într-un război al declaraţiilor cu primarul Londrei, după ce s-a folosit de atentatele din capitala britanică pentru a-şi promova propria agendă antiimigraţionistă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`