Mihai Tudose, anunț de ULTIMĂ ORĂ pentru românii care trăiesc în Marea Britanie, după o întrevedere cu ambasadorul Brummell

Mihai Tudose, anunț de ULTIMĂ ORĂ pentru românii care trăiesc în Marea Britanie, după o întrevedere cu ambasadorul Brummell

Premierul României s-a întâlnit marți cu ambasadorul Marii Britanii la București. Mihai Tudose și Paul Brummell au discutat despre negocierile pentru Brexit și dezvoltarea relațiilor economice bilaterale.

În contextul Brexit, prim-ministrul Mihai Tudose a subliniat că Executivul își dorește să lucreze îndeaproape cu Marea Britanie, astfel încât drepturile românilor care studiază, muncesc și trăiesc în Regat să fie respectate și protejate, iar relațiile economice bilaterale să se ridice la nivelul colaborării politice excelente dintre cele două state. „Marea Britanie este și va rămâne un partener și prieten al României. Am încredere că vom lucra foarte aplicat pentru ca românii din Regatul Unit să nu fie afectați de Brexit. În același timp, România oferă un mediu de afaceri stabil, prietenos, facilități fiscale pentru investitori, deci avem toate premisele pentru dezvoltarea relațiilor economice”, a afirmat șeful Executivului.

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, i-a înmânat premierului Tudose o scrisoare de felicitare, din partea omologului său britanic, Theresa May. Diplomatul britanic a subliniat că este important ca negocierile pentru Brexit să aibă rezultate pozitive atât pentru Marea Britanie, cât și pentru Uniunea Europeană, și a apreciat contribuția comunității de români pentru societatea britanică. „Românii care lucrează, studiază și trăiesc în Marea Britanie sunt bineveniți. În Regatul Unit ajung cei mai buni studenți români, lucrează medici și ingineri foarte buni, care au un aport important la economia noastră”, a afirmat ambasadorul Paul Brummell.

Diplomatul britanic a accentuat interesul pentru încurajarea investițiilor și a schimburilor comerciale bilaterale, remarcând faptul că investițiile britanice s-au concentrat mai mult în București, deși există potențial de dezvoltare și în restul țării. În acest context, oficialul britanic a amintit că au fost constituite filiale ale Camerei de Comerț Româno-Britanice în Cluj și Timișoara, fapt ce va oferi o nouă dinamică a relațiilor economice.

Un alt subiect al discuției s-a referit la candidatura României pentru statutul de membru al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Premierul Mihai Tudose a solicitat sprijinul Marii Britanii pentru susținerea candidaturii României, având în vedere rolul său important în cadrul acestei organizații internaționale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:08 - George Simion spune că Becali ar putea fi printre candidaţii AUR: Îl iau pentru că aduce voturi. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici
20:45 - Probleme în traficul din București din cauza furtunii: Mijloace de transport, blocate la Podul Grozăveşti (VIDEO)
20:18 - Extrema-dreaptă a câștigat alegerile parlamentare din Austria, arată primele estimări. Cancelarul Karl Nehammer și-a recunoscut înfrângerea
19:44 - Ion Iliescu: „Am un zâmbet de Dacie, un zâmbet industrial, cu patru viteze” / Secretul longevității sale și mesajul lui pentru români în prag de alegeri
19:32 - PSD organizează consultări cu sindicatele și patronatele pe tema programului de guvernare
19:06 - Trei cutremure, duminică, în România. Ultimul s-a produs în Brăila. Ce magnitudini au avut
18:52 - Cum s-au pregătit autoritățile din Galați pentru inundații. Costel Fotea: Scenariul e foarte negru și periculos. Nu s-a reușit refacerea barajelor într-un timp atât de scurt de la ultimele viituri. Evacuăm locuitorii, dar unii refuză să plece (VIDEO)
18:15 - Ciolacu, vizită în Complexul Studențesc Regie. A discutat cu studenții din cămine: „Sunt mici camerele astea vechi” / „E rău cu toaleta pe hol, mai ales pentru voi, fetele” (VIDEO)
17:54 - Noi măsuri în contextul vremii extreme: Locuitorii a 23 de localităţi din Galaţi, evacuaţi preventiv. Ce decizii s-au mai luat în ședința MAI / UPDATE: Ordine de evacuare și în județul Vrancea (FOTO)
17:42 - Galați: Cursuri suspendate luni în școlile din 22 de localități, din cauza riscului de inundații