Îi recunoşti? VEZI imagini cu huliganii care au distrus centrul Capitalei (FOTO şi VIDEO)

Foto: Mediafax

Aproape 9.000 de protestatari în 41 de oraşe. Pagube de peste 150.000 de lei la Jandarmerie. Peste 50 de răniţi. Cam aşa arată bilanţul provizoriu al Jandarmeriei în urma celor trei zile de proteste. Aproape 250 de manifestanţi au fost duşi la secţia de poliţie şi 36 de dosare penale au fost întocmite pentru ultraj şi distrugere.

Protestele desfăşurate duminică în centrul Capitalei au fost cele mai violente din ultima perioadă. Şi asta „datorită” câtorva tineri porniţi să se lupte cu jandarmii trimişi acolo pentru a asigura ordinea publică. Sute de oameni şi-au continuat protestul paşnic la Piaţa Universităţii în timp ce câteva zeci, majoritatea suporteri ai unor echipe de fotbal, au început să arunce cu pietre în jandarmi, să incendieze diverse obiecte şi să smulgă gardurile care delimitează benzile de circulaţie, în apropiere de Piaţa Unirii.

Vezi AICI bilanţul anunţat de Jandarmerie

Cei mai mulţi dintre protestatarii adunaţi în Piaţa Universităţii încă din timpul zilei au încercat să se delimiteze de cei care veniseră în centrul Capitalei cu un singur scop: să lupte cu forţele de ordine. Totul, în ciuda apelurilor la calm făcute inclusiv de primari, care i-au avertizat pe scandalagii că obiectele distruse vor fi plătite tot din banii contribuabililor.

Vezi AICI reacţia premierului Emil Boc la protestele din weekend

Imagini de la faţa locului au fost transmise de-a lungul întregii zile pe toate canalele media. B1.ro vă prezintă o serie de imagini surprinse în timpul ciocnirilor dintre protestatari şi forţele de ordine. Poliţiştii fac apel la cei care au informaţii despre tinerii care au ales să se manifeste în mod violent să contacteze autorităţile pentru a ajuta la identificarea lor. De asemenea, dacă aţi surprins imagini din timpul protestelor, le puteţi trimite pe adresa de e-mail a site-ului B1.ro, [email protected].

Centrul Capitalei, vandalizat

Embed: " />


Sursă foto: Mediafax

Poliţiştii încearcă să-i identifice pe vandali

Embed: " />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`