Lovitură de teatru: Plângere penală la Parchetul General pentru redeschiderea dosarului OUG 13

Lovitură de teatru: Plângere penală la Parchetul General pentru redeschiderea dosarului OUG 13

Dosarul penal privind emiterea ordonanței de urgență numărul 13 de schimbare a codurilor penale a stârnit un întreg scandal în România.

De altfel, Curtea Constituțională s-a și pronunțat pe această anchetă deschisă de DNA în urma unei plângeri semnate de fostul consilier al Monicăi Macovei, Mihai Polițeanu, afirmând că este un conflict de natură judiciară ca un parchet să ancheteze măsurile luate de executiv.

Acest dosar penal a fost în cele din urmă clasat de Parchetul General în urmă cu o lună, dar autorul denunțului inițiat care a pornit ancheta, Mihai Polițeanu, nu se lasă bătut și a depus o nouă plângere la Parchetul General în care cere redeschiderea dosarului.

"Colega mea Elena și eu am depus astăzi la Parchetul General un document prin care contestăm soluția de clasare în așa-numitul dosar al Ordonanței 13. Am cerut infirmarea soluției de clasare și completarea urmăririi penale și suplimentarea probatoriului. Considerăm că soluția de clasare aleasă de procuror nu se bazează pe o anchetă efectivă, fiind nelegală și netemeinică.

Am primit un număr de înregistrare șoroșist: 717/17.07.2017", a anunțat Polițeanu pe Facebook.

În dosarul penal deschis pe OUG 13 se cercetau suspiciuni la infracţiunile de prezentare cu rea-credință de date inexacte, Parlamentului sau Președintelui României cu privire la activitatea Guvernului, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri și fals intelectual.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)