Vor fi românii DEPORTAȚI din UK? Răspunsul Theresey May pentru un jurnalist român (VIDEO)

Vor fi românii DEPORTAȚI din UK? Răspunsul Theresey May pentru un jurnalist român (VIDEO)

Un jurnalist "român" s-a confruntat cu premierul britanic Theresa May la o petrecere de vară, joi seară, în privința planurilor pentru cetățenii UE din Marea Britanie.

Nimrod Kamer, analist de artă al revistei GQ, a cerut premierului Theresa May o "poză rapidă" înainte de a se filma, criticând-o pentru faptul că deținătorii de pașapoarte din UE se tem de viitorul lor în Marea Britanie, scrie RT.

"Sunt titular de pașaport român, pe cale de a fi deportat", a spus el.

May, care a stabilit luna trecută planurile de a proteja drepturile rezidenților UE care trăiesc în Marea Britanie după Brexit, a zâmbit stânjenitor și a spus că nu va fi deportat.

"Nu ești, ai drepturi de cetățean. Avem hârtie pentru cetățeni", a insistat May.

Vor fi românii DEPORTAȚI din UK? Răspunsul Theresey May pentru un jurnalist "român"

#DIRECT_ONE_c5ofb0#

Când Kamer a spus că oferta nu este la fel de bună ca normele actuale ale UE, May a continuat: "Este foarte asemănător, foarte asemănător. Diferența esențială este Curtea Europeană de Justiție".

"Sunt încă îngrijorat", a adăugat Kamer.

May a fost salvată în cele din urmă de întâlnire când editorul Spectator, Fraser Nelson, îi spune lui Kamer că "totul va fi bine". Apoi jurnalistul român l-a pus la colț pe ministrul Brexit, David Davis, întrebând câte miliarde de lire sterline va plăti Londra Bruxelles-ului.

"Aștept cifra finală— 60 de miliarde de lire?", întreabă Kamer. "40 de miliarde de lire."

Davis răspunde: "40 de miliarde de lire sterline? Sunt mulți bani".

Incidentul a avut loc la petrecerea anuală a revistei Spectator, în care deputații conservatori discută cu jurnaliștii de la Londra.

Cât de român e Kamer care și-a început tirada spunând că are pașaport românesc? Cel mai probabil a blufat, dat fiind că de pe pagina sa de Linkedin aflăm că la bază e actor și pare a avea origini ruso-evreiești… Răspunsul premierului britanic rămâne însă valabil!

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:08 - George Simion spune că Becali ar putea fi printre candidaţii AUR: Îl iau pentru că aduce voturi. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici
20:45 - Probleme în traficul din București din cauza furtunii: Mijloace de transport, blocate la Podul Grozăveşti (VIDEO)
20:18 - Extrema-dreaptă a câștigat alegerile parlamentare din Austria, arată primele estimări. Cancelarul Karl Nehammer și-a recunoscut înfrângerea
19:44 - Ion Iliescu: „Am un zâmbet de Dacie, un zâmbet industrial, cu patru viteze” / Secretul longevității sale și mesajul lui pentru români în prag de alegeri
19:32 - PSD organizează consultări cu sindicatele și patronatele pe tema programului de guvernare
19:06 - Trei cutremure, duminică, în România. Ultimul s-a produs în Brăila. Ce magnitudini au avut
18:52 - Cum s-au pregătit autoritățile din Galați pentru inundații. Costel Fotea: Scenariul e foarte negru și periculos. Nu s-a reușit refacerea barajelor într-un timp atât de scurt de la ultimele viituri. Evacuăm locuitorii, dar unii refuză să plece (VIDEO)
18:15 - Ciolacu, vizită în Complexul Studențesc Regie. A discutat cu studenții din cămine: „Sunt mici camerele astea vechi” / „E rău cu toaleta pe hol, mai ales pentru voi, fetele” (VIDEO)
17:54 - Noi măsuri în contextul vremii extreme: Locuitorii a 23 de localităţi din Galaţi, evacuaţi preventiv. Ce decizii s-au mai luat în ședința MAI / UPDATE: Ordine de evacuare și în județul Vrancea (FOTO)
17:42 - Galați: Cursuri suspendate luni în școlile din 22 de localități, din cauza riscului de inundații