Ambasada României în Italia oferă ajutor românilor de la bordul navei Concordia

Ambasada României în Italia oferă ajutor românilor de la bordul navei Concordia
Nouă cetăţeni români care s-au aflat aflați la bordul navei de croazieră Costa Concordia au primit asistență consulară din partea Ambasadei României în Italia, potrivit unui comunicat al ministerului. Cei...

Nouă cetăţeni români care s-au aflat aflați la bordul navei de croazieră Costa Concordia au primit asistență consulară din partea Ambasadei României în Italia, potrivit unui comunicat al ministerului.

Cei nouă (trei famili) au fost preluaţi de la hotelul din Roma unde erau cazaţi, de un autoturism pus la dispoziţie de Ambasada României şi transportaţi la Secţia consulară a Ambasadei, unde li s-au eliberat titluri de călătorie gratuite pentru reîntoarcerea în ţară.

De asemenea, consulatul general al României la Bologna a luat legătura cu cei 27 de cetăţeni români, membri ai personalului navigant. Un reprezentant al Consulatului la va înmâna titlurile de călătorie. Unii dintre români au asupra lor documente de identitate valabile, nemaiavând nevoie de sprijin consular în vederea repatrierii, precizează MAE.

Navei de croazieră Costa Concordia a eșuat vineri seara, în apropiere de insula Giglio, în sudul Toscanei.

 

 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`