Reuters arată proporțiile DEZASTRULUI: Hackerii atacă sistemele infrastucturilor CRITICE

Reuters arată proporțiile DEZASTRULUI: Hackerii atacă sistemele infrastucturilor CRITICE
Foto: Defencely

Reuters a publicat un articol îngrijorător, în care actuale și foste surse guvernamentale europene au precizat că hackerii vor să atace constant rețelele de date conectate la sistemele infrastructurilor critice naționale din Europa.

Conform surselor, atacurile sunt similare celor despre care se spune că ar fi lansate de guvernul rus împotriva centralelor nucleare din SUA. Alte surse au admis că hackerii ruși încearcă să pătrundă în infrastructurile critice ale Marii Britanii și au admis că poliția britanică a luat măsuri în această privință. Potrivit Washington Post, recentele tentative ruseşti de piratare informatică a sistemelor infrastructurilor critice americane par a fi mai degrabă o încercare de 'evaluare' a acestor reţele informatice.

Totuşi, deocamdată nu există dovezi conform cărora hackerii ar fi reuşit să perturbe ori să pătrundă în sistemele de bază ce controlează operaţiunile centralelor nucleare. Însă Washington Post scrie că este pentru prima dată când hackerii ce au conexiuni cu guvernul rus încearcă să pătrundă în sistemele informatice ale centralelor nucleare americane.Conform aceleiaşi publicaţii, FBI şi Departamentul pentru Securitate Internă al SUA au avertizat companiile din sectorul energiei că hackeri străini au încercat să obţine numele de utilizator şi parolele pentru a putea pătrunde în aceste reţele.Pe de altă parte, oficiali americani au recunoscut faptul că multe sisteme informatice de bază ce gestionează infrastructurile critice, inclusiv reţelele electrice şi cele de transport a energiei, nu au fost concepute iniţial cu mecanisme solide de protecţie informatică.

Prin urmare, experţii europeni şi americani în securitate cibernetică au admis că dezvoltarea şi evoluţia măsurilor de securitate pentru protejarea infrastructurilor critice în faţa intruziunilor externe a rămas adesea în urma abilităţii hackerilor de a inventa instrumente cu ajutorul cărora pot pătrunde în aceste sisteme.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)